V Rači bude počas víkendu originálny festival urbanE.T.

NETKY.SK • 31 Máj 2012, 11:15 • 2 min
V Rači bude počas víkendu originálny festival urbanE.T.

V Rači bude počas víkendu originálny festival urbanE. T.

slovakia

left justify in out

img

Originálna električke Emócia bude počas víkendu premávať v hodinových intervaloch v Bratislave na trati Rača – Staré Mesto – Ružinov a späť. Svojím spôsobom pôjde o pojazdnú galériu, ktorá má predstaviť kultúrny a spoločenský život v mestskej časti Rača v rámci druhého ročníka festivalu urbanE.T.
      Počas festivalu od piatka 1. júna do nedele 3. júna návštevníci môžu objaviť nové pohľady na históriu, súčasnosť i budúcu perspektívu rozvoja Rače. „Budú si môcť sadnúť v čajovni pod holým nebom, započúvať sa do živej hudby, zahrať si curling v lete či golf priamo v uliciach, vychutnať si večernú laserovú šou. Súčasťou budú aj prednášky odborníkov o architektúre a urbanizme,“ uviedol pre TASR Jaroslav Hinšt z MÚ v Rači.
      Festival pod záštitou starostu Rače Petra Pilinského reprezentuje kultúrno-sociologický a komunitný projekt, ktorý patrí do portfólia občianskeho združenia urbanE.T. Program festivalu sa skladá z umeleckých a interaktívnych intervencií v mestskom priestore, výstav, filmových projekcií, workshopov, mestských hier, koncertov, diskusií a odbornej konferencie. „Festival pracuje s témou mesta ako živou štruktúrou a organizmom. Venuje sa pritom v prvom rade architektúre a urbanizmu ako platforme pre sociálny a kultúrny život v meste. Využíva verejné priestory, prostredníctvom ktorých sa snaží upozorniť na unikátne momenty mesta a jeho hodnoty. Takisto sa snaží poukázať na často prehliadané alebo pre občanov bežné veci a ukázať ich v inom svetle. Za cieľ si kladie zážitkovou formou deklarovať verejnú povahu verejných priestorov a vtiahnuť ľudí späť do mesta,“ dodal Hinšt.
      V Rači sa predstavia najvýznamnejšie mimovládne organizácie na Slovensku venujúce sa mestu a jeho rozvoju, ako aj odborníci z oblasti architektúry, urbanizmu, marketingu či psychológie. Predstavia kultúru a osvetu pútavým spôsobom, ale takisto ponúknu aj relevantné výstupy pre mesto a jeho budúci rozvoj. Program festivalu urbanE.T. sa bude opäť skladať zo štyroch blokov - urbanEDU, urbanART, urbanGAME a urbanTRIP.

Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies