V púšti zomrelo od smädu 92 migrantov, pašerákom sa pokazili autá!

NETKY.SK • 31 Október 2013, 14:42 • 2 min
V púšti zomrelo od smädu 92 migrantov, pašerákom sa pokazili autá!

DAKAR - Nigerské úrady našli 92 tiel migrantov, ktorí zomreli od smädu, keď sa na odľahlom okraji saharskej púšte pokazili nákladné autá, ktoré ich prevážali. Informovala o tom dnes tlačová agentúra AP.

slovakia

left justify in out

Pašeráci minulý mesiac prevážali desiatky ľudí z Nigeru do susedného Alžírska po dobre zavedenej pašeráckej ceste, používanej na transport kontrabandu vrátane ľudí, uviedol Garba Makido, guvernér nigerskej provincie Agadéz, na juhu ktorej sa našli telá. Úrady sa o incidente dozvedeli len po tom, ako sa jednej žene podarilo dostať z púšte. Okoloidúce auto ju odviezlo do mesta Arlit, zhruba 50 kilometrov južne od miesta, kde sa pokazilo prvé nákladné auto.

Nasledujúci deň dorazil ďalší muž, otec dvoch mladých dievčat. Jeho dcéry však zahynuli od smädu iba niekoľko kilometrov od mesta, povedal Makido. Prežilo celkovo 21 ľudí, väčšinou sa dostali do miest na alžírskej hranici. Makido prípad označil za "skutočnú tragédiu" s tým, že prokurátor začal vyšetrovanie. Dodal, že urobia všetko preto, aby našli šoférov nákladných áut.

Prvá zmienka o prípade sa objavila už v pondelok, keď úrady v Nigérii informovali, že 35 ľudí zahynulo od smädu v púšti. Počet obetí však narástol po nájdení ďalších tiel.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies