V PSA vyrobili 303 tisíc vozidiel, potrebujú ďalších ľudí

NETKY.SK • 22 December 2015, 11:14 • 2 min
V PSA vyrobili 303 tisíc vozidiel, potrebujú ďalších ľudí

TRNAVA - Trnavský závod automobilky PSA Peugeot Citroën vyrobil v tomto roku 303 tisíc vozidiel, prvýkrát tak prekonal tristotisícovú hranicu.

slovakia

left justify in out

Informoval o tom generálny riaditeľ Rémi Girardon s tým, že ide o takmer 19-percentný nárast oproti minulému roku. Výrobu ťahal nahor predovšetkým silný dopyt po Peugeote 208.


Girardon tiež oznámil, že automobilka bude v budúcom roku hľadať ďalších 800 nových ľudí, ktorých potrebuje pre spustenie štvrtej zmeny v roku 2017. V závere budúceho roka začne automobilka vyrábať nový Citroën. Podľa Girardona má byť vyrábaný vo veľkých objemoch s ambíciou stať sa najpredávanejším vozidlom tejto značky. Výroba v Trnave má v roku 2018 narásť až na 360 tisíc vozidiel. Popri novom modeli zostane vo výrobe aj Peugeot 208, Citroën C3 Picasso.


Zavedenie štvrtej zmeny nebude podľa riaditeľa ľudských zdrojov automobilky Ľubomíra Kollára znamenať nepretržitú prevádzku, ale rozšírenie výroby zhruba na šesť dní. Štvrtá zmena by mala znížiť množstvo nadčasových hodín terajších zamestnancov. Kollár tiež informoval, že automobilka bude mať od budúceho školského roku prvých žiakov v systéme duálneho vzdelávania.


Kollár pripustil, že po príchode ďalšej automobilky do Nitry bude čoraz ťažšie získať nových zamestnancov. "My sa budeme snažiť byť konkurencieschopní na trhu práce platovou politikou, aj rôznymi benefitmi, ale nebudeme deformovať trh práce. Ponúkame dlhodobé a stabilné miesta. To, že si človek nájde prácu inde, je pri šesťpercentnej nezamestnanosti v regióne prirodzené,“ povedal Kollár.


PSA Peugeot Citroën zamestnáva približne 3 500 ľudí, z toho je 900 z pracovných agentúr. Aj po vytvorení 800 nových pracovných postov má pomer medzi kmeňovými a agentúrnymi zamestnancami zostať zachovaný.
 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona