V prvom polroku Slováci prevolali 80 miliónov hodín

NETKY.SK • 28 Október 2013, 14:06 • 2 min
V prvom polroku Slováci prevolali 80 miliónov hodín

BRATISLAVA - Slováci prevolali prostredníctvom mobilných telefónov v prvom polroku 80 mil. hodín, z čoho 65 % pripadlo na vlastné mobilné siete.

slovakia

left justify in out

Za prvých šesť mesiacov rozposlali takmer 993 mil. SMS správ a 17,6 mil. MMS správ. Vyplýva to z údajov, ktoré mobilní operátori poskytli Telekomunikačnému úradu Slovenskej republiky (TÚ SR). "V slovenských mobilných sieťach bolo ukončených 149 mil. minút hovorov, 41,9 mil. SMS správ a 211 tis. MMS správ, ktoré prišli z inej zahraničnej mobilnej alebo pevnej siete," uviedol hovorca TÚ SR Roman Vavro.

Operátori v prvom polroku evidovali spolu takmer 6,34 mil. SIM kariet. Na mobilné služby sa využívalo 5,76 mil. z nich, zvyšok sa používal napríklad na prevádzku GSM brán, služby mobilného internetu, či na telemetriu. Počet SIM kariet s uzatvorenou platnou zmluvou v porovnaní s predchádzajúcim polrokom vzrástol o 2 % a prevýšil 3,93 mil. kusov. Na druhej strane klesol počet predplatených SIM kariet o 3 % na 1,82 mil. kusov.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies