V prvom polroku na Slovensku zadržali takmer dvetisíc kusov falošných bankoviek

NETKY.SK • 17 Júl 2015, 10:48 • 2 min
V prvom polroku na Slovensku zadržali takmer dvetisíc kusov falošných bankoviek

BRATISLAVA - V 1. polroku tohto roka bolo na Slovensku zadržaných 971 kusov eurových mincí a 1878 kusov falšovaných eurových bankoviek.

slovakia

left justify in out

Vyplýva to z aktuálnych údajov Národnej banky Slovenska (NBS). Počas prvých šiestich mesiacov tohto roka na Slovensku počet zadržaných falzifikátov eurových mincí klesol. Zatiaľ čo vlani v rovnakom období bolo zadržaných 1511, tento polrok ich bolo 971. Medziročne tak ich počet poklesol o 36 %. "Najčastejšie zadržanými falzifikátmi v 1. polroku 2015 boli eurové mince v hodnote dve eurá. Prevažná časť falzifikátov euromincí mala dobrú a veľmi dobrú technickú úroveň vyhotovenia," uviedla národná banka.

 

V prvom polroku tohto roka poklesol aj počet zadržaných falzifikátov eurových bankoviek. Zadržaných bolo celkovo 1878 kusov, zatiaľ čo vlani v rovnakom období ich bolo 1910. "Najväčší podiel tvorili falzifikáty bankoviek v hodnote 50 eur a 20 eur. Kvalita vyhotovených falzifikátov zadržaných v peňažnom obehu je prevažne dobrá. V porovnaní s rovnakým obdobím minulého roka je počet zadržaných falzifikátov stabilný," dodala NBS.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies