V prvej českej nominácii pred MS 2015 sú aj hráči z KHL, Liigy i DEL

NETKY.SK • 16 Marec 2015, 13:35 • 2 min
V prvej českej nominácii pred MS 2015 sú aj hráči z KHL, Liigy i DEL

PRAHA - Tréner českej hokejovej reprezentácie Vladimír Růžička pozval na stredajší úvod prípravy pred májovými majstrovstvami sveta v Prahe a Ostrave osemnásť hráčov z domácej extraligy, Kontinentálnej hokejovej ligy, fínskej Liigy a nemeckej DEL. Česi sa budú pripravovať prvé dva týždne vo Veľkých Popoviciach.

slovakia

left justify in out

V rámci prípravy odohrajú osem stretnutí, najskôr 3. a 4. apríla v Lillehammeri s Nórskom, potom 9. a 10. apríla v Jihlave so Slovenskom. Následne pocestujú na dvojzápas do Švédska a doma privítajú Fínov.

 

"Bežne sme trénovali v Letňanoch, ale tam sa v tomto termíne koná mládežnícky turnaj. Veľké Popovice ležia kúsok od Prahy, budeme tam mať patričné zázemie a pokoj," skonštatoval pre hokej.cz Vladimír Růžička, ktorý bude postupne zaradzovať do prípravy ďalších hráčov. Už na budúci týždeň sa k mužstvu pridá brankár Jakub Kovář z Jekaterinburgu.

Prvá nominácia Česka na prípravu pred MS (zdroj: hokej.cz):
Brankári:
Jan Lukáš (HC Sparta Praha/Kladno), Matěj Machovský (HC Škoda Plzeň)
Obrancovia: Jan Kolář (Vladivostok, Rus./KHL), Jakub Nakládal (Turku, Fín.), Vojtěch Mozík, Jakub Jeřábek (obaja Škoda Plzeň), Lukáš Kovář (HC Vítkovice Steel).
Útočníci: Jiří Novotný (Jaroslavľ, Rus./KHL), Martin Zaťovič (Togliatti, Rus./KHL), Roman Horák, Robert Kousal (obaja Podoľsk, Rus./KHL), Martin Růžička (Čeľabinsk, Rus./KHL), Petr Pohl (Eisbären Berlín, Nem./DEL), Dominik Simon, Jakub Lev, Jan Schleiss (všetci Škoda Plzeň), Vladimír Svačina, Ondřej Roman (obaja HC Vítkovice Steel)



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona