V provincii Pandžáb prerušili v školách vyučovanie, údajne pre zimu

NETKY.SK • 26 Január 2016, 19:05 • 2 min
V provincii Pandžáb prerušili v školách vyučovanie, údajne pre zimu

LÁHAUR - V najľudnatejšej pakistanskej provincii Pandžáb dostali školy nariadenie, aby na päť dní prerušili vyučovanie a ich 22,5 milióna študentov zostalo doma.

slovakia

left justify in out

Podľa agentúry Reuters to úrady nezdôvodnili bezpečnostnými obavami po útoku ozbrojencov na tamojšiu univerzitu, ale nezvyčajne chladným počasím.

Minister školstva provincie Pandžáb Rana Mašúd Ahmad Chán dnes povedal, že veľa detí ochorelo na chrípku a zápal pľúc, keďže teploty v metropole Láhaur klesli na štyri stupne Celzia a školy pre vážny nedostatok plynu nie sú vykurované.

 

"Rodičia sa pred dvoma dňami ponosovali na drsné počasie a chorobnosť detí," povedal agentúre Reuters. Podľa vyjadrenia meteorologického úradu extrémne chladné počasie potrvá ešte tri až štyri dni. "Preto sme vyhlásili školské prázdniny," uviedol minister.

 

Minister poprel, že by vyše 100.000 štátnych a súkromných škôl uzavreli pre hrozby militantov, ktorí nedávno oznámili, že plánujú útoky na vzdelávacie zariadenia.

 

Smrtiaci útok pakistanského Talibanu na Báčá Chánovu univerzitu v provincii Chajbar Paštúnchvá na severozápade Pakistanu, pri ktorom minulý týždeň zahynulo 21 študentov a pracovníkov školy, zvýšil obavy o bezpečnosť školských zariadení.

 

Provincia Pandžáb uzavrela svoje školy na dva mesiace po tom, ako Taliban v decembri 2014 povraždil vo vojenskej škole 134 detí.

Zimy na severe Pakistanu bývajú kruté, pretože domácnosti a školy sú v dôsledku chronického nedostatku energií bez elektriny a plynu.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies