V Prostějove sa muž otrávil metanolom, jeho stav je vážny

NETKY.SK • 23 Október 2012, 06:51 • 2 min
V Prostějove sa muž otrávil metanolom, jeho stav je vážny

V Prostějove sa muž otrávil metanolom, jeho stav je vážny - Krimi Muž s príznakmi otravy dnes najprv vyhľadal praktického lekára, odtiaľ ho sanitka previezla do nemocnice. V nemocnici v Prostějove prijali dnes popoludní 48-ročného muža s akútnou otravou m

slovakia

left justify in out

img

Muž s príznakmi otravy dnes najprv vyhľadal praktického lekára, odtiaľ ho sanitka previezla do nemocnice.

 V nemocnici v Prostějove prijali dnes popoludní 48-ročného muža s akútnou otravou metylalkoholom. Potvrdili to laboratórne vyšetrenia. Jeho stav je vážny. V Olomouckom kraji sa doteraz objavilo šesť prípadov otráv metanolom, štyria ľudia na následky zomreli. Informovala o tom česká spravodajská webová stránia novinky.cz.

"Laboratórne vyšetrenia preukázali u muža 0,8 promile metanolu v krvi. Muž však popíjal v piatok a v sobotu, časť metanolu sa preto vstrebala do tela,"uviedla hovorkyňa nemocnice v Prostějove. Muž s príznakmi otravy dnes najprv vyhľadal praktického lekára, odtiaľ ho sanitka previezla do nemocnice.

Ďalší prípad otravy metylalkoholom sa v Olomouckom kraji objavil po vyše mesiaci. Všetky doterajšie prípady otráv boli z tamojšieho okresu Přerov - metanol tam má na svedomí život 53-ročnej ženy z obce Prosenice a 73-ročného muža z obce Brodek pri Přerove.

Otrave podľahol tiež 45-ročný muž, ktorého do nemocnice previezli z ubytovne v Oseku nad Bečvou. Alkohol popíjal s 21-ročnou ženou, ktorú našli mŕtvu v izbe.

Otravu smrtiacim jedom prežila len 52-ročná žena z Brodku pri Přerove. Policajtom povedala, že pila Slivkovú vodku Ostravskej likérky. Firma s týmto názvom však neexistuje.

Policajti v súvislosti s touto kauzou obvinili len v Olomouckom kraji troch ľudí a hrozí im až desať rokov väzenia. Je medzi nimi 45-ročný majiteľ oseckého motorestu, ku ktorému patrí aj ubytovňa. Odtiaľ pochádzali dve zo štyroch obetí otráv v regióne.

Ďalším obvineným v kauze je žena z Brodku pri Přerove, ktorá podľa polície predávala pančovaný alkohol. Trestne stíhaný je tiež 43-ročný muž z Lipníku nad Bečvou v okrese Přerov.

V celej Českej republike stíha polícia kvôli metanolovej kauze päť desiatok osôb, niektorí sú vo väzbe.

Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona