V projekte Zelená domácnostiam vydajú poukážky za 900-tisíc eur

NETKY.SK • 15 Máj 2017, 15:25 • 2 min
V projekte Zelená domácnostiam vydajú poukážky za 900-tisíc eur

BRATISLAVA - V utorkovom (16. 5.) deviatom kole projektu podpory malých obnoviteľných zdrojov energie (OZE) "Zelená domácnostiam", budú vydané poukážky na inštaláciu fotovoltických panelov v celkovej výške 900.000 eur.

slovakia

left justify in out

SIEA podľa neho pôvodne plánovanú alokáciu na toto kolo navýšila o 250.000 eur. Celkom by tak podľa doterajšej priemernej výšky podpory pri fotovoltických inštaláciách mohlo byť v deviatom kole vydaných 330 poukážok.

 

"Viac domácností tak bude mať možnosť využiť podporu a inštalovať zariadenia o pár mesiacov skôr. Prostriedky sme presunuli z časti, ktorá mala byť uvoľnená na fotovoltiku na jeseň," uviedol Jurikovič. V rámci všetkých tohtoročných kôl majú byť tento rok na podporu inštalácie štyroch druhov zariadení vydané poukážky vo výške 15 miliónov eur.

 

SIEA okrem osobitných podmienok 9. kola upozorňuje aj na aktualizované všeobecné podmienky projektu, ktoré okrem iného reagujú aj na otázky domácností a zhotoviteľov, či nie sú žiadosti o poukážky v častejších kratších kolách s menšími alokáciami vypĺňané automatizovane.

 

"K poslednej úprave všeobecných podmienok sme pristúpili najmä preto, aby sme preventívne v budúcnosti eliminovali akúkoľvek motiváciu používať neštandardné praktiky. V podmienkach je v tejto súvislosti uvedené, že domácnosť má žiadosti o poukážky vypĺňať bez použitia automatizovaného vyplnenia alebo odoslania, čo i len v časti procesu," upozornil Jurikovič.

 

Pri vypĺňaní formulára žiadosti oprávnený žiadateľ podľa neho potvrdzuje, že sú mu známe podmienky projektu a vo viacerých prípadoch musí vyhlásiť, že podmienky spĺňa. "Očakáva sa preto, že žiadosť vyplní samotný žiadateľ. Ak na tento úkon domácnosť splnomocní niekoho iného a pri vypĺňaní žiadosti budú porušené všeobecné podmienky projektu alebo zmluvy, dôsledky bude niesť domácnosť," zdôraznil Jurikovič. Zverejnený je podrobný manuál, ako žiadosti vyplniť a v prípade otázok sú domácnostiam k dispozícii konzultanti SIEA.

 

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Jozef Botos
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies