V procese s Mikulášom Varehom sa už týždeň čítajú listinné dôkazy

NETKY.SK • 17 Január 2014, 13:33 • 2 min
V procese s Mikulášom Varehom sa už týždeň čítajú listinné dôkazy

BANSKÁ BYSTRICA - Oboznamovaním účastníkov s obsahom listinných dôkazov pokračuje už niekoľko dní na Špecializovanom trestnom súde (ŠTS) v Banskej Bystrici pojednávanie so zemplínskym podnikateľom Mikulášom Varehom. Proces sa koná vzhľadom na zdravotný stav obžalovaného v tamojšom Ústave na výkon väzby.

slovakia

left justify in out

Ako pre TASR uviedla hovorkyňa ŠTS Katarína Kudjáková, proces je predbežne rozložených do dvoch týždňov, keďže tento dôkazový materiál má niekoľko tisíc strán. Vypočúvanie svedkov už na programe nie je. O takomto postupe rozhodol Najvyšší súdu (NS) SR, ktorý ešte vlani v apríli zrušil pôvodný rozsudok ŠTS, odsudzujúci Mikuláša Varehu na jedenásť rokov odňatia slobody a prípad sa tak vrátil na ŠTS.

Nový proces sa mal začať už vlani 2. decembra, podnikateľa však kvôli náhlym zdravotným problémom museli hospitalizovať v trenčianskej väzenskej nemocnici. Podľa zverejnených informácií má obžalovaný cukrovku a musí si pravidelne pichať injekcie.

Proces sa tak začal 10. januára a termíny nového pojednávania sudca stanovil do 24. janára. "Na to, či sa tento termín stihne, sa ale ešte dnes odpovedať nedá," uviedla hovorkyňa.

Obžalovaný je obvinený z trestných činov skrátenia a neodvedenia dane a poistného. Podľa obžaloby mal vykazovať fiktívne obchody najmä medzi svojimi firmami a nezákonnými nadmernými odpočtami DPH mal spôsobiť štátu škodu za desiatky miliónov eur.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies