V procese s exmilencom Karin Haydu Rácom vypovedali svedkovia

NETKY.SK • 24 Apríl 2013, 14:58 • 2 min
V procese s exmilencom Karin Haydu Rácom vypovedali svedkovia

BRATISLAVA - V procese s exmilencom herečky Karinu Haydu Martinom Rácom a ďalšími šiestimi obžalovanými v prípade legalizácie príjmov z trestnej činnosti a násilnej trestnej činnosti dnes vypovedalo pred senátom Okresného súdu Bratislava I päť svedkov.

slovakia

left justify in out

Hlavné pojednávanie je naplánované aj na budúci pondelok a utorok, 29. a 30. apríla. Skupina podľa obžaloby prokuratúry údajne vytvárala tzv. dvojičky áut. Automobily vyhľadávala v krajinách Európskej únie, potom na nich menila identifikačné údaje a predávala ich ďalej. Pritom o tom nevedeli ani kupujúci, či skutoční majitelia áut. Podľa obžaloby mal ísť zisk najmä Martinovi Rácovi, ktorý používal peniaze aj na ďalšiu trestnú činnosť ako lízingové podvody. Obžalovaných vinia aj z násilnej trestnej činnosti.

Na začiatku apríla Krajský súd (KS) v Bratislave zamietol žiadosť Martina Ráca, ktorý je považovaný za člena bratislavskej skupiny jakšíkovcov, o prepustenie z väzby. Martina Ráca pôvodne Okresný súd Bratislava I pustil na slobodu, po sťažnosti prokurátorky Generálnej prokuratúry SR, rozhodoval KS. Podľa senátu odvolacieho súdu dôvody väzby obžalovaného naďalej trvajú a neboli splnené podmienky na nahradenie väzby písomným sľubom obžalovaného.

Bývalú priateľku Martina Ráca, známu slovenskú herečku Karin Haydu, a ďalších 13 ľudí nedávno obvinili z poisťovacích podvodov. Podľa policajného prezidenta Tibora Gašpara išlo o dokumentovanie fiktívnych dopravných nehôd. Medzi obvinenými sú aj štyria policajti.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies