V prítoku Gangy objavili 102 mŕtvych tiel

NETKY.SK • 14 Január 2015, 11:33 • 2 min
V prítoku Gangy objavili 102 mŕtvych tiel

LUCKNOW – Vyše 100 mŕtvych tiel vrátane detských našli v týchto dňoch plávať v prítoku rieky Ganga v severoindickom štáte Úttarpradéš.

slovakia

left justify in out

Úrady už začali prípad vyšetrovať, nemajú však podozrenie na zločin. Ide pravdepodobne o tradičné pochovanie tiel do vody, avšak nespopolnených, keďže mnohí chudobní nemajú peniaze na kremáciu. Nespopolnené sa podľa hinduistických zvykov pochovávajú aj telá slobodných dievčat.

 

Ako informoval miestny predstaviteľ Saumja Agarwal, 102 tiel objavili pri dedine Parijar a všetky ich už vytiahli z rieky. Na určenie totožnosti uskutočnia DNA testy pozostatkov. 

 

„Keď dokončíme všetky právne formality, telá pochováme, aby sme zabránili šíreniu možných chorôb,“ povedal Agarwal. Záhadou podľa neho je, ako sa mohol až taký počet tiel objaviť naraz v tomto prítoku Gangy. Dedinčania si telá všimli v utorok, keďže mnohé sa zachytili v konároch a prilákali miestnych psov. Hinduistické pochovávanie mŕtvych do riek je v Indii zakázané, mnohí však tento starý zvyk praktizujú, lebo nemajú peniaze na kremáciu zosnulých.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies