V prístave našli v kontajneri mŕtveho prisťahovalca a 30 živých ľudí

NETKY.SK • 16 August 2014, 13:30 • 2 min
V prístave našli v kontajneri mŕtveho prisťahovalca a 30 živých ľudí

LONDÝN - Mŕtveho muža a 30 živých ľudí, vrátane žien a detí, našli dnes ráno vo vnútri prepravného kontajnera na nákladnej lodi, keď z nej zamestnanci prístavu vykladali tovar v Anglicku.

slovakia

left justify in out

Informovali o tom tlačové agentúry AP a Reuters s odvolaním sa na britských záchranárov.    
      

Zamestnanci dokov v meste Tilbury, hlavnom prístave pre metropolu Londýn, našli ľudí v zúboženom stave, keď odnášali náklad z lode, ktorá sa priplavila z belgickej pobrežnej obce Zeebrugge.
      

Tilbury sa nachádza na rieke Temža. Nebýva prvotným cieľom ilegálnych prisťahovalcov, ako je to v prípade prístavov na juhoanglickom pobreží, napríklad dobre známeho Doveru.
      

Záchranná služba uviedla, že na miesto poslala sedem sanitiek, dve rýchle zásahové vozidlá, dvoch lekárov a skupinu odborníkov na zabezpečenie rizikovej zóny. Ich úlohou bolo ošetriť preživších na mieste, ale jeden muž bol už mŕtvy. Miestna nemocnica informovala, že prijala 19 z celkového počtu živých osôb, vrátane siedmich detí.
      

Polícia uviedla, že ešte musí identifikovať mŕtveho muža aj štátnu príslušnosť ľudí, nájdených v úkryte v prepravnom kontajneri. Polícia dodala, že prípad vyšetruje v spolupráci s prisťahovaleckými aj zdravotníckymi úradmi.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona