V prípravných zápasoch v hre aj dvaja medailisti z MS 2014

NETKY.SK • 11 November 2014, 12:23 • 2 min
V prípravných zápasoch v hre aj dvaja medailisti z MS 2014

BRATISLAVA - V rámci tohtotýždňových medzištátnych prípravných stretnutí vo futbale pútajú pozornosť aj viaceré zaujímavé súboje.

slovakia

left justify in out

Už v stredu v Istanbule nastúpi Brazília proti domácemu Turecku a v hre budú aj dvaja medailisti z letných majstrovstiev sveta. Neúspešný finalista Argentína si to rozdá na neutrálnej pôde v anglickom Londýne s Chorvátskom a bronzový tím nedávneho šampionátu Holandsko nastúpi v Amsterdame proti Mexiku. Všetky tieto duely sa uskutočnia v stredu, o dva dni neskôr sa predstavia aj usporiadatelia majstrovstiev Európy 2016 Francúzi, ktorí doma v Rennes privítajú Albáncov.

 

Po rokoch kontroverzií a nepresvedčivých výkonoch i výsledkoch na medzinárodnej scéne "Les bleus" opäť patria ku svetovej špičke a získali si na svoju stranu priazeň francúzskej verejnosti. Počas MS 2010 v Juhoafrickej republike vyšli na povrch hádky futbalistov s reprezentačným trénerom Raymondom Domenechom a vzájomné nerešpektovanie. Ďalšie názorové nezhody sa prejavili na ME 2012, keď "galskí kohúti" ledva postúpili zo základnej skupiny a vo štvrťfinále stroskotali na neskorších šampiónoch Španieloch. Vtedy ich viedol Laurent Blanc, ale nedokázal udržať na uzde svojich temperamentných zverencov. Na lavičku Francúzska sa posadil Didier Deschamps a pod jeho vedením sa európskemu gigantovi opäť darí. Od štvrťfinálovej prehry s Nemeckom (0:1) na MS 2014 Karim Benzema a spol. ťahajú šnúru štyroch stretnutí bez prehry. Pravda, treba dodať, že vo všetkých prípadoch to boli prípravné merania síl, keďže Francúzsko ako usporiadateľská krajina má automaticky zabezpečenú účasť na ME 2016 a neštartuje v aktuálnej kvalifikácii. "Po nešťastnej JAR 2010 sa francúzski fanúšikovia opäť zaľúbili do národného tímu. Pre hráčov je lepšie byť milovaní ako nenávidení. Najbližšie takmer dva roky budeme hrať len priateľské zápasy, ale aj v nich na nás čaká niekoľko nesmierne zaujímavých konfrontácií. Ak si chceme udržať priazeň verejnosti, musíme k nim pristúpiť zodpovedne. To môžete čakať už v najbližšom stretnutí s Albánskom," vyhlásil Deschamps. 

 

V opačnej situácii sú "oranjes". Holanďania od značne nečakaného tretieho miesta na svetovom šampionáte v Brazílii vyhrali len jeden zápas zo štyroch. Úspech si pripísali v kvalifikácii ME s Kazachmi, za kratší koniec ťahali s Talianmi v príprave a potom i s Čechmi a Islanďanmi v rámci spomenutého kvalifikačného cyklu. Od leta staro-nový kormidelník Holandska Guus Hiddink vyhlásil, že ak jeho zverenci nevyhrajú nad Lotyšmi v nasledujúcom kvalifikačnom meraní síl, odstúpi z funkcie. "Nemali by sme sa sústrediť na tieto reči. Musíme sa koncentrovať na najbližšie súboje počnúc tým s Mexikom," povedal pre denník De Telegraaf útočník Schalke 04 Gelsenkirchen Klaas-Jan Huntelaar. Pôjde tiež o reprízu kontroverzného súboja z osemfinále MS 2014, keď Holanďania postúpili cez Mexičanov vďaka premenenému pokutovému kopu v nadstavenom čase. Krídelník Bayernu Mníchov Arjen Robben značne prifilmoval svoj pád v šestnástke a práve Huntelaar premenil jedenástku a posunul "oranžových" do štvrťfinále. Stredoameričania odvtedy neprehrali v nasledujúcich štyroch dueloch. "Stále si myslím, že rozhodca nás poškodil. Ani si neviete predstaviť, aké to bolo kruté v tej fáze šampionátu. Víťazstvo v stredajšom zápas v Amsterdame môže byť prvým významným krokom k odplate," uviedol kouč Mexičanov Ander Herrera. 

Program vybraných tohtotýždňových medzištátnych prípravných stretnutí vo futbale (časy sú SEČ): 

STREDA 12. novembra: 
Turecko - Brazília (Istanbul, 19.30) 
Nórsko - Estónsko (Oslo, 20.00) 
Holandsko - Mexiko (Amsterdam, 20.30) 
Argentína - Chorvátsko (Londýn /Angl./, 20.45) 
Belgicko - Island (Brusel, 20.45) 

ŠTVRTOK 13. novembra: 
Uruguaj - Kostarika (Montevideo, 24.00) 

PIATOK 14. novembra: 
Japonsko - Honduras (Toyota, 11.35) 
Čína - Nový Zéland (Nan-čchang, 15.00) 
Jordánsko - Kórejská republika (Amman, 15.30) 
Francúzsko - Albánsko (Rennes, 20.45) 
USA - Kolumbia (Londýn /Angl./, 20.45) 
Čile - Venezuela (Santiago, 24.00) 
Paraguaj - Peru (Luque, 24.00) 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies