V prípade zvolenia za primátora sa Š. Varga vzdá platu

NETKY.SK • 12 Október 2010, 11:57 • 2 min
V prípade zvolenia za primátora sa Š. Varga vzdá platu

V prípade zvolenia za primátora sa Š. Varga vzdá platu

slovakia

left justify in out

V prípade úspechu v komunálnych voľbách sľúbil nezávislý kandidát na funkciu primátora mesta Košice Štefan Varga, že sa vzdá svojho základného platu a venuje ho do osobného sponzorského fondu.
„Po osemnástich rokoch, ktoré som prežil v Kanade, som sa vrátil do rodného mesta a nepáči mi spôsob, akým je riadené,“ povedal  Varga. Napríklad riešenie problému sídliska Luník IX už podľa neho dávno vymysleli a ten spôsob je zriadenie internátnych škôl pre deti z neprispôsobivých rodín.
Ľudia si podľa tohto nezávislého kandidáta želajú zmenu a v riadení mesta si neprajú politikov. „Chcem vytvoriť funkciu koordinátora s úradmi práce a firmami, aby sme zvýšili zamestnanosť,“ prezradil. Jedným dychom doplnil, že nie je normálne, aby ľudia z Košíc cestovali za prácou do Kechneca a nie naopak.
Volebný program zhrnul do 15 bodov. Okrem už spomínaného zrieknutia sa platu v prospech sponzorského fondu plánuje zrušiť osobné služobné auto pre primátora a námestníkov primátora. „Tieto autá presuniem do vozového parku mestskej polície, pričom nechám preveriť aj vyťaženosť ďalších áut na magistráte,“ dodal s tým, že chce zvýšiť viditeľnosť a funkčnosť mestskej polície.
Dôležité je podľa Vargu aj okamžité riešenie dôležitých dopravných uzlov najmä tam, kde najviac dochádza k dopravným nehodám. „Na magistráte znížim počet zamestnancov minimálne o 10 percent. Na úradoch treba ušetriť nemalé zdroje,“ poznamenal ďalej Varga. Mesto má podľa neho využívať vlastné zdroje hnuteľného a nehnuteľného majetku. Chce tiež prešetriť, prečo sa v Košiciach platí za likvidáciu odpadu viac ako napríklad v Prešove. Zvýšenie počtu detských ihrísk a zaoberanie sa aj zvýšenou hlučnosťou v meste sú ďalšie body jeho programu.
„Chcem zviditeľniť mesto v zahraničí aj prostredníctvom projektu EHMK 2013. Myslím si však, že tam treba urobiť okamžitý audit a vymeniť riaditeľku tímu,“ podotkol Varga.
Zároveň odsúdil konanie niektorých kandidátov, ktorí protizákonne už začali kampaň a ich billboardy už niekoľko dní oslovujú voličov Košiciach. „Ja nebudem mať žiadne billboardy. Voličov chcem osloviť na osobných stretnutiach a použijem maximálne letáky,“ uzavrel Varga.

Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona