V prípade zostrelenia letu MH17 sme identifikovali záujmové osoby

NETKY.SK • 13 Október 2015, 18:42 • 2 min
V prípade zostrelenia letu MH17 sme identifikovali záujmové osoby

AMSTERDAM - Medzinárodný tím právnikov vedúcich vyšetrovanie zostrelenia lietadla spoločnosti Malaysia Airlines s 298 ľuďmi na palube, ku ktorému došlo vlani v júli nad východom Ukrajiny, dnes uviedol, že identifikoval "záujmové osoby".

slovakia

left justify in out

Mená identifikovaných záujmových osôb však tím právnych expertov vedený Holandskom neuviedol.

 

Podľa expertov bude ich práca pokračovať aj v roku 2016, pretože vyšetrovanie prípadu je založené najmä na výpovediach očitých svedkov, ktorých získavanie je mimoriadne náročné.

 

"Takých svedkov nie je ľahké nájsť, a už vôbec nie je ľahké nájsť takých, ktorí by boli ochotní vypovedať v bezpečnom prostredí," uvádza sa podľa agentúry AP vo vyhlásení právnych expertov, ktorých úlohou je dostať osoby zodpovedné za zostrelenie malajzijského lietadla pred súd.

 

 

Vyhlásenie skupiny právnych expertov prišlo po dnešnom zverejnení záverečnej správy z vyšetrovania pádu lietadla Holandskou radou pre bezpečnosť (OVV), na základe ktorej sa lietadlo zrútilo pravdepodobne po zásahu raketou systému protivzdušnej obrany Buk ruskej výroby.

 

Lietadlo na linke z Amsterdamu do Kuala Lumpuru bolo podľa doteraz dostupných údajov zostrelené raketou nad územím východnej Ukrajiny kontrolovaným proruskými separatistami. Incident si vyžiadal životy všetkých 298 ľudí na palube lietadla, z ktorých bolo najviac Holanďanov.

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies