V prípade vraždy v Troch vežiach obžalovaný vinu odmietol

NETKY.SK • 27 Október 2015, 15:26 • 2 min
V prípade vraždy v Troch vežiach obžalovaný vinu odmietol

BRATISLAVA – Na Špecializovanom trestnom súde (ŠTS) v Pezinku sa začalo dnes pojednávanie s obžalovaným Jetonom Vokrrim. Ide o prípad obzvlášť závažného zločinu úkladnej vraždy 27-ročného Albánca v Troch vežiach na Bajkalskej ulici v Bratislave v roku 2011.

slovakia

left justify in out

"Nie som vinný z toho, čo je uvedené v obžalobe. Skutok som spáchal, ale nie spôsobom, ktorý je uvedený v obžalobe," uviedol obžalovaný na začiatku pojednávania.

 

Obžalovaný priznal, že na stretnutie so zavraždeným mužom si zobral zbraň. "Bolo to na moju sebaobranu, bál som sa, že ma zabije," vysvetľoval na súde. Na samotné stretnutie podľa jeho slov išiel preto, lebo chcel, aby sa mu poškodený prestal vyhrážať a týrať jeho rodinu.

 

"Keď som vystúpil z taxíka, vôbec som ho nevidel. Až keď som dával peňaženku do tašky, tak som ho zbadal blízko seba po ľavej strane. Boli tam nízke stoly a ja som bol na vyvýšenej ceste, odkiaľ som videl na tie stoly. Videl som, ako on začal z pravého vrecka vyberať zbraň," popísal jeho verziu udalosti.

 

Obžalovaný podľa vlastných slov začal kričať, aby to poškodený nerobil, ale čo sa dialo ďalej, si už nepamätá.

 

Na pojednávaní v pozícii svedka vypovedal aj taxikár, ktorý obžalovaného priviezol na miesto činu. "Pri Troch vežiach mi kázal zastaviť, zaplatil mi a vystúpil z auta. Ja som počul výstrely, tak som rýchlo zaradil jednotku a odišiel som," uviedol okrem iného.

 

Podľa obžaloby, ktorú prokurátor prečítal na začiatku hlavného pojednávania, k vražde došlo 12. augusta 2011 okolo 20.45 h. Jeton V. mal prísť na miesto činu taxíkom a niekoľkokrát vystreliť na 27-ročného muža. Postreleného previezli do nemocnice v Ružinove, kde zraneniam podľahol. Príčinou smrti bol krvácavý šok po strelných poraneniach.

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona