V prípade vraždy libanonského premiéra Harírího obvinili piateho podozrivého

NETKY.SK • 10 Október 2013, 16:43 • 2 min
V prípade vraždy libanonského premiéra Harírího obvinili piateho podozrivého

AMSTERDAM/HAAG - Osobitný tribunál pre Libanon (STL) dnes oznámil, že nedávno vydal zatykač na ďalšieho obvineného v prípade vraždy bývalého libanonského premiéra Rafíka Harírího. Informovala o tom agentúra Reuters.

slovakia

left justify in out

Tribunál so sídlom v holandskom Haagu oznámil, že Hasana Habíba Marhího obvinil tajne ešte v auguste, o čom informoval libanonskú vládu. Súd, ustanovený Bezpečnostnou radou OSN, podľa agentúry AP obvinil Marhího z terorizmu, úmyselného zabitia a ďalších činov za jeho úlohu pri samovražednom bombovom útoku na Harírího zo 14. februára 2005 v Bejrúte. Okrem premiéra a útočníka zahynulo 21 ďalších ľudí.

Zo zosnovania atentátu súd v roku 2011 obvinil štyroch členov libanonského hnutia Hizballáh. Stále sú však na slobode. Proces so štvoricou by sa mal začať v januári 2014. Ak ich však úrady dovtedy nezatknú, bude prebiehať v ich neprítomnosti. Šiitské hnutie Hizballáh popiera účasť na atentáte a odmieta vydať súdu svojich členov, dodala AP.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies