V prípade tragického útoku v Oboríne padli ďalšie obvinenia

NETKY.SK • 22 Júl 2014, 16:21 • 2 min
V prípade tragického útoku v Oboríne padli ďalšie obvinenia

BRATISLAVA/OBORÍN - V prípade brutálneho útoku, ktorý sa ešte začiatkom júla odohral v Oboríne, časť Kucany v Michalovskom okrese, padli ďalšie obvinenia.

slovakia

left justify in out

Po surovej bitke medzi dvoma rodinami prišiel o život 31-ročný muž, ktorý pribehol na pomoc sestre, ktorú napadli. Po útoku skončil s poraneným mozgom, po pár dňoch v nemocnici zomrel. Z útoku obvinili päť osôb. Všetci čelia obvineniam z prečinu výtržníctva, dve ženy vo veku 34 a 54 rokov a jeden 26-ročný muž aj z porušovania domovej slobody a doposiaľ sedemkrát trestaný 38-ročný muž spolu s iba sedemnásťročným útočníkom aj zo zabitia.

 

Staršiemu teraz hrozí trest na sedem až 10 rokov, v prípade mladistvého sa trestná sadzba znižuje na polovicu. Ďalšie obvinenia si teraz vyslúžili 54-ročná matka hlavného aktéra aj jeho družka, obe obvinili z vydierania. Ako agentúru SITA informoval košický policajný hovorca Alexander Szabó, ženy opakovane ovplyvňovali a zastrašovali svedkov, že ak niečo prezradia, skončia ako obeť. Synovcov mŕtveho muža vo veku 14 a 16 rokov navyše nahovárali, aby vypovedali, že hlavný aktér na mieste činu vôbec nebol a mladšiemu dokonca sľubovali peniaze. Ako dôvod zmeny pôvodných svedectiev mali uviesť, že ich policajti zbili a takto ich prinútili vypovedať. Hlavný aktér a žena, ktoré vydierali sú vo väzbe.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona