V prípade sudcu Igora Škultétyho nepadlo rozhodnutie, sudcovia podľa Harabina zmarili zasadnutie

NETKY.SK • 14 Marec 2016, 13:20 • 2 min
V prípade sudcu Igora Škultétyho nepadlo rozhodnutie, sudcovia podľa Harabina zmarili zasadnutie

BRATISLAVA – Dovolací senát Najvyššieho súdu SR dnes nevyniesol rozhodnutie v prípade bývalého bratislavského sudcu Igora Škultétyho.

slovakia

left justify in out

Predseda senátu Štefan Harabin pre médiá uviedol, že zasadnutie bolo zmarené. Dvaja členovia senátu - Peter Hatala a Libor Duľa, aj keď mali mesiac k dispozícii spis, dnes doniesli oznámenie, v ktorom píšu, že sa „cítia asi zaujatí“. "Spôsobili prieťahy v konaní a tieto ich kvázi námietky budú predložené na rozhodnutie príslušnému senátu," uviedol Harabin.


Senát mal dnes vyhlásiť rozhodnutie, lebo sudcu Škultéty, ktorého v novembri 2013 právoplatne odsúdili za pýtanie si úplatku, podal dovolanie. Sudcovi za pýtanie úplatku vymeral súd dva roky s podmienečným odkladom na 30 mesiacov, ďalej mu udelili peňažný trest 3 319 eur a tiež päťročný zákaz vykonávať rozhodovaciu činnosť vo verejných funkciách a zamestnaniach. Súdiť už nebude môcť podľa právoplatného rozsudku do konca života.

 

Škultétyho ako prvého slovenského sudcu obvinili z trestného činu brania úplatku. V auguste 2002 požadoval 100-tisíc korún (3 319 eur), neskôr sa uspokojil so 70 000 korunami (viac ako 2 320 eur) od vysokoškolského učiteľa za zmiernenie trestu pre jeho syna, ktorého Škultéty súdil za lúpež.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies