V prípade smrti trojročného Sebastiána dostala nitrianska nemocnica pokutu 8 500 eur

NETKY.SK • 23 November 2017, 10:10 • 2 min
V prípade smrti trojročného Sebastiána dostala nitrianska nemocnica pokutu 8 500 eur

NITRA – Fakultná nemocnica v Nitre má zaplatiť pokutu 8 500 eur za pochybenie v prípade trojročného chlapčeka Sebastiána, ktorý zomrel začiatkom tohto roka.

slovakia

left justify in out

Rozhodol o tom Úrad pre dohľad nad zdravotnou starostlivosťou (ÚDZS). „Úrad zistil pochybenia pri poskytovaní zdravotnej starostlivosti, neboli včas vykonané všetky zdravotné výkony na zabezpečenie účinnej liečby s cieľom zlepšiť zdravotný stav maloletého pacienta. Úrad uzavrel podnet ako opodstatnený a poskytovateľovi zdravotnej starostlivosti uložil v správnom konaní pokutu vo výške 8 500 eur,” uviedla hovorkyňa ÚDZS Andrea Pivarčiová.

 

Prípad posudzovali aj prizvaní konzultanti zo špecializačných odborov pediatria, pediatrická intenzívna medicína a ošetrovateľstvo. ÚDZS zároveň zistil aj nedostatky vo vedení zdravotnej dokumentácii, ktoré postúpil na prešetrenie kompetentným orgánom – Ministerstvu zdravotníctva SR a Nitrianskemu samosprávnemu kraju.

Sebastiána hospitalizovali v januári vo Fakultnej nemocnici v Nitre pre cukrovku. Po náhlom zhoršení zdravotného stavu ho museli oživovať a previezli ho do Bratislavy, kde mu už nedokázali pomôcť. Rodičia od začiatku vinia zo smrti svojho syna nitriansku nemocnicu. Na sociálnej sieti vytvorili stránku Spravodlivosť pre Sebinka, kde zo zavinenia tragédie obviňujú zdravotnú sestru, ktorá podľa nich vypla alarm životných funkcií.
 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Karnisova
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies