V prípade smrti dvoch mužov na trati pri Šenkviciach sa začali trestné stíhania

NETKY.SK • 29 Október 2015, 13:26 • 2 min
V prípade smrti dvoch mužov na trati pri Šenkviciach sa začali trestné stíhania

BRATISLAVA – V prípade úmrtí dvoch mužov na železničnej trati v blízkosti obce Šenkvice, ku ktorým došlo v nedeľu (25.10.), sú v súčasnosti vedené tri trestné stíhania, a to vo veci usmrtenia, prečinu nebezpečného vyhrážania a prečinu usmrtenia. TASR o tom informoval hovorca Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Bratislave Michal Szeiff.

slovakia

left justify in out

Podľa výsledkov doterajšieho vyšetrovania nešťastiu predchádzal konflikt medzi dvoma mladými mužmi v bufetovom vozni vlaku, ktorý smeroval z Košíc do Bratislavy. "Počas hádky jeden z mužov vytiahol nôž a verbálne sa vyhrážal návštevníkom vozňa, ako aj personálu, fyzickou likvidáciou," priblížil Szeiff. Tento muž sa potom presunul do zadnej časti vozňa, ktorý bol radený na konci vlaku.

 

Druhý muž sa podľa hovorcu prešiel do prednej časti bufetového vozňa, pričom sa snažil otvoriť z vnútornej strany bočné dvere vozňa. Neúspešne sa tomu snažil zabrániť jeden z cestujúcich. Po vyskočení muža z vlaku, tento cestujúci ihneď zatiahol záchrannú brzdu.

 

"Muž, ktorý vyskočil počas jazdy z bočných dverí bufetového vozňa, dopadol na vedľajšiu koľaj," podotkol Szeiff. V tom čase ale úsekom prechádzal vlak smerujúci do Žiliny. Aj napriek použitiu rýchlobrzdy rušňovodič zrážke nedokázal zabrániť. "Privolaný lekár na mieste konštatoval smrť muža v dôsledku devastačných poranení nezlučiteľných so životom," spresnil hovorca.

 

Pri následnom prehľadávaní okolia po nehode bolo v trávnatom poraste nájdené telo druhého muža bez známok života, ktorý sa mal podľa polície vyhrážať cestujúcim v bufetovom vozni. "Tento muž podľa doposiaľ zistených skutočností vyskočil počas jazdy zo zadných dverí bufetového vozňa," doplnil Szeiff. Ďalšie okolnosti tohto prípadu sú podľa jeho slov predmetom naďalej prebiehajúceho vyšetrovania.

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies