V prípade prevádzačskej skupiny ďalší obvinení

NETKY.SK • 12 Apríl 2013, 14:38 • 2 min
V prípade prevádzačskej skupiny ďalší obvinení

BRATISLAVA - Vyšetrovateľ Národnej jednotky boja proti nelegálnej migrácii Úradu hraničnej a cudzineckej polície obvinil v prípade prevádzačstva ďalšie štyri osoby. K ôsmim obvineným pribudol 38-ročný Otto D., 22-ročný Ján M., 31-ročný Michal F. a 37-ročný Richard T. Agentúru SITA o tom informovala hovorkyňa Prezídia Policajného zboru Denisa Baloghová.

slovakia

left justify in out

Po úspešnej januárovej medzinárodnej akcii 14-tich krajín pod názvom Fimathu, zameranej na zadržanie členov medzinárodnej organizovanej skupiny prevádzačov, tak vyšetrovanie opäť pokročilo.

Podľa polície pôsobila časť tejto skupiny v okrese Rožňava. Skupina bola súčasťou väčšieho nadnárodného prevádzačského zoskupenia, ktoré pôsobí na území viacerých štátov. Ide najmä o Grécko, Srbsko, Rumunsko, Maďarsko, Slovensko, Česko, Poľsko, Rakúsko a Nemecko. Jej hlavným cieľom bolo získať finančnú výhodu, pričom pôsobila na našom území minimálne od mája 2012. Úlohy si členovia medzi sebou rozdelili. Zabezpečili ubytovanie a prevozy nelegálnych migrantov, predovšetkým občanov Pakistanu, Indie a Afganistanu. Dvaja z organizátorov zabezpečovali vodičov, ktorí ilegálnych migrantov prevážali z Maďarska na územie Slovenska. V Bratislave ich prevzali ďalší prevádzači, ktorí ich následne prevážali do krajín Európskej únie.

Obvinení sú stíhaní na slobode, pričom po dokázaní viny im hrozí trest odňatia slobody na sedem až desať rokov. Vyšetrovanie naďalej pokračuje, pričom je podľa Baloghovej veľmi pravdepodobné, že k 12-tim obvineným pribudnú aj ďalší.

Začiatkom februára vykonali policajti Národnej jednotky boja proti nelegálnej migrácii Úradu hraničnej a cudzineckej polície akciu zameranú na zadržanie členov medzinárodnej organizovanej skupiny prevádzačov. Vyšetrovateľ vtedy obvinil z prevádzačstva osem ľudí. Dvaja z nich boli príslušníci Pakistanu, jedna osoba bola z Nemecka a druhá z Česka. Ostatní štyria boli Slováci. Najstarší mal 73, najmladší 19 rokov.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona