V prípade pádu ukrajinského vrtuľníka pri Stretavke sa začalo trestné stíhanie

NETKY.SK • 15 November 2015, 13:07 • 2 min
V prípade pádu ukrajinského vrtuľníka pri Stretavke sa začalo trestné stíhanie

BRATISLAVA/STRETAVKA - V prípade pádu ukrajinského vrtuľníka pri obci Stretavka v okrese Michalovce sa začalo trestné stíhanie vo veci všeobecného ohrozenia.

slovakia

left justify in out

Počet obetí stúpol z piatkových šesť na osem. Ide o dve ženy a šiestich mužov. Dve ďalšie obete objavili potápači v mŕtvom ramene rieky Uh, pri ktorej sa našli trosky. Pilot bol pravdepodobne Ukrajinec, zvyšná časť posádky stotožnená nebola, zrejme ide o ľudí z Afganistanu. TASR dnes o tom informoval riaditeľ Tlačového odboru Kancelárie ministra vnútra SR Ivan Netík.

 

"Vrtuľník Mi-2 mal výsostne znaky Ukrajiny, pracujeme s vyšetrovacou verziou, že ide o pokus o nelegálne prekročenie hranice. Vzhľadom na to, že pozemná hranica je veľmi dobre strážená, pašeráci sa uchyľujú k takýmto praktikám, kedy lietaním v hmle, v nepriaznivom počasí a nízko ohrozujú seba aj posádku," uviedol Netík.

 

Príčiny pádu sa vyšetrujú. Polícia spolupracuje s ukrajinskou stranou na stotožnení majiteľa stroja aj posádky.

 

Vrak vrtuľníka odniesla Záchranná brigáda z Humenného do hangáru, kde ho budú skúmať vyšetrovatelia Dopravného úradu.

 

O páde vrtuľníka informoval v piatok 13. novembra minister vnútra Robert Kaliňák, ktorý uviedol, že v stredu 11. novembra v noci zaznamenali jeden z preletov neidentifikovaného leteckého stroja, ktorý prekročil našu hranicu. Následne prebiehalo pátranie, ktoré komplikovalo nepriaznivé počasie, najmä veľmi hustá hmla. Len-čo sa hmla zdvihla, naše bezpečnostné zložky objavili trosky vrtuľníka Mi-2 v okrese Michalovce, kde boli nájdení aj mŕtvi pasažieri.

 

Trosky vrtuľníka objavili asi dva kilometre od obce Stretavka. Boli porozhadzované v povodí rieky Uh na ploche približne 300 x 300 metrov. Väčšie torzo stroja ležalo pri skupine stromov.

 

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona