V prípade obvineného Pavla R. vypovedal Róbert L. a svedok

NETKY.SK • 30 Október 2017, 13:52 • 2 min
V prípade obvineného Pavla R. vypovedal Róbert L. a svedok

BRATISLAVA - V prípade obvineného exministra a bývalého riaditeľa televízie Markíza Pavla R. a ďalších troch obvinených v pondelok pred policajným vyšetrovateľom vypovedal obvinený Róbert L. alias Kýbel a jeden svedok.

slovakia

left justify in out

Róbert L., ktorý je v tomto prípade tiež obvinený, podľa advokáta svoju prípadnú trestnú činnosť poprel. „Povedal, že o ničom takom nevie,“ vysvetlil obhajca obvineného Mikuláša Č. František Polák, ktorý bol prítomný pri výsluchu oboch osôb.

 

Iná situácia bola podľa neho pri výpovedi svedka Slavomíra S., ktorý mal "viac-menej" potvrdiť časť výpovede obvineného Mikuláša Č. „Tú, o ktorej mal vedomosť,“ doplnil obhajca. Podrobnejšie detaily z výpovedí oboch mužov uviesť odmietol.

 

Obhajca sa vyjadril aj k úlohe svojho klienta Mikuláša Č. v celej kauze obvineného exministra Pavla R. „Priznáva sa (obv. Mikuláš Č. – pozn. red.) k trestnej činnosti rôzneho záberu. Popri tom vyskočila aj táto kauza. On nie jednotlivo usvedčuje Pavla R., ako sa to dosť v médiách prezentuje. On priznáva sám svoju trestnú činnosť, doznáva sa k nej, je za ňu obvinený. A v popise svojej trestnej činnosti poukazuje aj na osoby, ktoré spolu s ním trestnú činnosť páchali. A v tomto skutku popisuje, akú úlohu zohrával Pavol R. Je to výpoveď obvineného, ktorý sa ku skutku priznal a označuje svojich spolupáchateľov. Medzi nimi je aj Pavol R.,“ uviedol Polák.

 

Podľa obhajcu vyšetrovanie v tomto prípade pokračuje v utorok (31.10.) výsluchmi ďalších osôb.

 

Pavol R. je obvinený z toho, že si v roku 1997 v podsvetí objednal vraždu svojej vtedajšej spoločníčky Sylvie Volzovej. Okrem iných ho má usvedčovať práve bývalý šéf banskobystrického podsvetia Mikuláš Č., ktorý si už za iné vraždy odpykáva doživotný trest.

 

Okrem Pavla R. čelia obvineniu v tejto veci aj Miloš K., Róbert L. alias Kýbel a práve Mikuláš Č.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Karnisova
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies