V prípade obvineného exstarostu Marianky sa vykonávajú procesné úkony

NETKY.SK • 14 Máj 2016, 10:15 • 2 min
V prípade obvineného exstarostu Marianky sa vykonávajú procesné úkony

BRATISLAVA – V prípade bývalého starostu Marianky Radovana Juriku, ktorý je obvinený zo zločinu prijímania úplatku, polícia naďalej vykonáva procesné úkony. TASR informoval hovorca policajného Prezídia Martin Wäldl.

slovakia

left justify in out

„Presný termín ukončenia vyšetrovania nie je možné určiť, vzhľadom na rozsah zostávajúcich úkonov, ktoré je nutné v predmetnej veci ešte vykonať,“ uviedol Wäldl pre TASR.

 

Národná kriminálna agentúra (NAKA) zadržala Radovana Juriku na obecnom úrade 9. novembra minulého roka. Vyšetrovateľ ho obvinil z trestného činu prijímania úplatku. Radovan Juriku mal vyžadovať dary pre obec od obyvateľov, ktorí sa rozhodli stavať, hoci zákon také niečo nepozná.

 

Ako minulý rok informovala polícia, obvineniu čelí pre tri skutky. Koncom februára 2015 mala byť na Obecnom úrade v Marianke požiadaná stavebníčka o dar 2000 eur, a to za bezproblémové vybavenie jej žiadosti o zmenu stavby pred dokončením v rámci stavebného konania. Vyžiadaný úplatok vo forme daru uhradila bankovým prevodom.

 

O sumu 1700 eur mal byť požiadaný aj ďalší stavebník v júni minulého roka za bezproblémové stavebné konanie, ktoré bolo prerušené. Vyžiadaný úplatok vo forme daru mal rovnako uhradiť, a to vo výške 700 eur.

 

Koncom septembra 2015 mala byť požiadaná stavebníčka o dar 2000 eur, ktorý súvisel s prebiehajúcou kolaudáciou. Tá úplatok formou daru odmietla zaplatiť.

 

Exstarostovi v prípade dokázania viny hrozí trest odňatia slobody na päť až 12 rokov.

 

Stíhaný je na slobode.

 

 

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona