V prípade obvineného exministra Ruska vypovedala Sylvia Volzová

NETKY.SK • 14 November 2017, 16:27 • 2 min
V prípade obvineného exministra Ruska vypovedala Sylvia Volzová

BRATISLAVA – V prípade obvineného exministra a bývalého riaditeľa televízie Markíza Pavla Ruska a ďalších troch obvinených v utorok pred vyšetrovateľom vypovedala práve tá, ktorej vraždu si mal Rusko u obvinených podľa polície objednať - Sylvia Volzová.

slovakia

left justify in out

Volzovú priviezli do budovy policajti. Na výsluch sa dostavili obhajcovia obvinených, pred samotným úkonom sa však k veci nechceli bližšie vyjadrovať.

Po viac ako dvoch hodinách budovu Prezídia Policajného zboru opustil obhajca Mikuláša Černáka František Polák.

 

Podľa jeho slov výpoveď Volzovej slová jeho klienta nepotvrdzujú ani nevyvracajú. „Ona ho nepozná a on sa k nej tiež nevyjadroval,“ uviedol s tým, že ona sama sa s Černákom nestretla. O svoj život vraj obavu mala, ale nedokázala bližšie špecifikovať, akým spôsobom mala byť v čase spáchania skutku ohrozená. „Ale cítila nejaké tlaky na jej osobu,“ povedal obhajca.

 

K samotnému vyšetrovaniu prípadu advokát doplnil, že výpoveď Mikuláša Černáka nie je závažnejšia ako výpoveď obvineného Miloša Kaštana, pretože práve on mal byť práve tou prvou kontaktnou osobou zo strany obvineného Pavla Ruska.

 

V prípade exministra hospodárstva Pavla Ruska a ďalších troch obvinených už vypovedali ako svedkovia napríklad Ján Kán, bývalý blízky človek bosa Mikuláša Černáka, bývalá manželka Pavla Ruska – Viera, prezident Slovenského futbalového zväzu Ján Kováčik, bývalá blízka spolupracovníčka expremiéra Vladimíra Mečiara Anna Nagyová či podnikateľ Marián Kočner.

 

Obvinený Rusko je po rozhodnutí okresného súdu momentálne vo väzbe. Voči jeho rozhodnutiu podal sťažnosť, o ktorej bude rozhodovať Krajský súd v Bratislave.

 

Obhajca obvineného Pavla Rusko minulý týždeň uviedol, že výsluchom Sylvie Volzovej a jeho klienta „sa ukončí nejaká prvá fáza tých výpovedí a potom bude možné trochu bližšie ich hodnotiť“.

 

Dodal vtedy, že jeho klient sa chce k prípadu ešte taktiež vyjadriť v ďalšom výsluchu. „Bude nutné reagovať na niektoré skutočnosti a plánuje to v podstate aj vyšetrovateľ,“ uviedol.

 

Bývalý minister hospodárstva Pavol Rusko je obvinený, že si v roku 1997 v podsvetí objednal vraždu svojej vtedajšej spoločníčky Sylvie Volzovej. Okrem iných mal proti nemu vypovedať práve bývalý šéf banskobystrického podsvetia Mikuláš Černák, ktorý si už za iné vraždy odpykáva doživotný trest. Pavol Rusko však obvinenia dôrazne odmieta.

 

Okrem Pavla Ruska čelia obvineniu v tejto veci aj Miloš Kaštan., Róbert Lališ alias Kýbel a práve Mikuláš Černák.

 

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
peter bercik
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies