V prípade nákupu CT aj stíhanie vo veci pre ohováranie

NETKY.SK • 24 November 2015, 14:49 • 2 min
V prípade nákupu CT aj stíhanie vo veci pre ohováranie

BRATISLAVA – V prípade trestného oznámenie bývalého predsedu Národnej rady SR Pavla Pašku na trojicu lídrov opozičných strán, ktoré podal ešte minulý rok v novembri, bolo začaté trestné stíhanie vo veci pre prečin ohovárania.

slovakia

left justify in out

Agentúre SITA to potvrdil hovorca bratislavskej krajskej prokuratúry Michal Šúrek. Dodal, že po predložení vyšetrovacieho spisu na Okresnú prokuratúru Bratislava I, vydal prokurátor pokyn, v ktorom usmernil vyšetrovateľa. Šúrek vysvetlil že, podľa trestného poriadku nie je možné spresniť toto usmernenie, nakoľko by tým mohlo dôjsť k zmareniu, resp. sťaženiu pri vyšetrovaní predmetnej veci.


Pavol Paška podal minulý rok v novembri trestné oznámenie na europoslanca a predsedu strany Sloboda a Solidarita (SaS) Richarda Sulíka, poslanca a predsedu hnutia Obyčajní ľudia a nezávislé osobnosti (OĽaNO) Igora Matoviča a poslanca a predsedu hnutia NOVA Daniela Lipšica pre trestný čin ohovárania a krivého obvinenia. Lídrov opozičných strán žaluje pre ich výroky na jeho adresu v kauze nákupu CT prístroja piešťanskou nemocnicou. Paška tvrdí, že za 13 rokov po jeho odchode z firmy Medical Group SK, ktorá tender na dodávku CT vyhrala, sa v tejto spoločnosti viackrát zmenili akcionári a na jej súčasnú činnosť nemá absolútne žiadny dosah.


Pre kauzu nákupu CT rezignovali na svoje funkcie po výzve premiéra Roberta Fica ministerka zdravotníctva Zuzana Zvolenská a podpredsedníčka parlamentu a predsedníčka dozornej rady piešťanskej nemocnice Renáta Zmajkovičová. Opozícia pre kauzu iniciovala mimoriadnu schôdzu parlamentu s cieľom odvolať premiéra Fica z funkcie, ktorá bola neúspešná. Opozícia mala v pláne odvolať aj Pašku z funkcie predsedu parlamentu, táto schôdza sa ale nekonala, keďže ju vládny Smer-SD zablokoval. Paška nakoniec nečakane sám odstúpil z funkcie predsedu parlamentu a vzdal sa aj poslaneckého mandátu. Odôvodnil to tým, že útoky pre kauzu piešťanského CT na jeho osobu postihli aj jeho rodinu.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona