V prípade Kramný sa revízny posudok priklonil k zabitiu elektrinou

NETKY.SK • 18 December 2015, 06:38 • 2 min
V prípade Kramný sa revízny posudok priklonil k zabitiu elektrinou

PRAHA - Manželka a dcéra Čecha Petra Kramného nezomreli počas dovolenky v Egypte na otravu jedlom, ale jednoznačne po zásahu elektrickým prúdom. Uvádza sa to v závere revízneho posudku súdnych lekárov z Fakultnej nemocnice v Českých Budějoviciach, z ktorého citoval spravodajský server iDNES.cz.

slovakia

left justify in out

Zverejnená správa by mala podľa českých médií objasniť okolnosti tohto prípadu riešeného na pôde Krajského súdu v Ostrave.

 

Predvolaním ďalších znalcov mala sudkyňa v úmysle vyriešiť skutočnosť, že zatiaľ čo ostravskí súdni znalci jednoznačne konštatovali, že matka s dcérou zomreli po zásahu elektrinou, znalci zo strany obhajoby to odmietli a uviedli, že smrť bola spôsobená otravou z jedla.

 

Českobudějovický súdny lekár Zdeněk Šenkýř vyhlásil, že po komplexnom zhodnotení všetkých dôkazov sa nedá uvažovať o inej príčine smrti ako náhlom zlyhaní srdca po zásahu elektrickým prúdom.

 

Súdny proces bude pokračovať v piatok, keď sa začnú čítať záverečné návrhy. Obhajkyňa Petra Kramného Jana Rejžková už avizovala, že má pripravených vyše 60 strán textu a je pripravená závery obžaloby vyvrátiť.

 

Kramného manželka a dcéra zomreli koncom júla 2013 v hotelovej izbe v egyptskom letovisku Hurgada. Kramný, ktorému hrozí za dvojnásobnú vraždu 15-20 rokov väzenia, prípadne až 30-ročný výnimočný trest, po celý čas odmieta svoju vinu.

 

Egyptské úrady Kramnému nič nedokázali, českí vyšetrovatelia ho však na základe výsledkov pitvy obvinili a od vlaňajšieho februára je vo väzbe.




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona