V prípade Hedvigy Malinovej chcú doplniť dôkazy

NETKY.SK • 18 September 2013, 10:59 • 2 min
V prípade Hedvigy Malinovej chcú doplniť dôkazy

BRATISLAVA - V prípade Hedvigy Žákovej - Malinovej treba podľa generálnej prokuratúry doplniť dôkazy, pričom prípravné konanie by sa malo skončiť do konca tohto roka.

slovakia

left justify in out

"Preskúmaním vyšetrovacieho spisu sa zistilo, že je potrebné doplniť dokazovanie o konkrétne dôkazné prostriedky. Vzhľadom na neverejný charakter prípravného konania ich nebudeme bližšie uvádzať," povedala hovorkyňa generálnej prokuratúry Jana Tökölyová. Bývalá študentka a dnes matka dvoch detí Malinová - Žáková už roky čelí obvineniam z údajnej krivej výpovede, vyšetrovanie vedie generálna prokuratúra.

Generálna prokuratúra ešte v auguste oznámila, že prípad Malinovej -Žákovej bude dozorovať iný prokurátor než ten, ktorému bol pôvodne pridelený. "Vzhľadom na to, že boli zistené aj prieťahy v prípravnom konaní, prokurátor, ktorý bude vec ďalej realizovať, určil aj predpokladaný termín ukončenia prípravného konania do konca roka 2013," dodala Tökölyová s tým, že o výsledku prípravného konania budú verejnosť informovať. 

Hedviga Malinová prišla 25. augusta 2006 na skúšku do školy v Nitre zbitá a s popísanou blúzou (nápis: Maďari za Dunaj), pričom podľa nej na ňu zaútočila dvojica mužov so slovami „Na Slovensku po slovensky“. Polícia však prípad už po 16 dňoch uzavrela s tým, že sa nestal tak, ako ho popísala. Na tento postup sa sťažovala Hedviga Európskemu súdu pre ľudské práva žalobou na štát. Prípad sa skončil dohodou o zmieri, Radičovej kabinet vyslovil nad prípadom poľutovanie. Bývalá študentka však už roky čelí obvineniam z údajnej krivej výpovede. Vyšetrovanie vedie generálna prokuratúra, prípad je stále len v prípravnej fáze. Prokuratúra trvala na tom, že si Hedviga národnostne motivovaný útok vymyslela.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies