V prípade Harabin verzus Papšová sa nepojednávalo

NETKY.SK • 17 Jún 2014, 10:29 • 2 min
V prípade Harabin verzus Papšová sa nepojednávalo

BRATISLAVA – V prípade žaloby šéfa najvyššieho súdu Štefana Harabina proti RTVS a psychiatričke Renáte Papšovej sa dnes nepojednávalo.

slovakia

left justify in out

Dôvodom bolo, že právny zástupca RTVS bol práceneschopný. Vypovedať mala dnes dcéra zosnulej sudkyne Marty Laukovej, ktorá aj pricestovala do Bratislavy. Súdu sa totiž nepodarilo s ňou spojiť, aby jej oznámili, že dnešné pojednávanie bude odročené. Vypovedať nemohla, keďže procesné strany chýbali. Pojednávanie má pokračovať 30. septembra.

 

Harabin sa súdi s RTVS a psychiatričkou Papšovou za jej medializovaný výrok: „Ako lekár môžem povedať, že niekedy sú choroby nákazlivé a naša justícia je chorá, ochorel Juraj Majchrák, ochorela JUDr. Lauková, ktorá takisto zomrela na tvrdú perzekúciu doktora Harabina“. Papšová bola ošetrujúcou lekárkou dnes už nebohých sudcov Majchráka (spáchal samovraždu) a Laukovej (mala vážne zdravotné problémy). Psychiatrička povedala výrok 14. apríla 2012, keď sa zapojila do verejnej diskusie na podujatí Sudcovia o sudcoch. Výrok je teraz predmetom Harabinovej žaloby. Chce od psychiatričky vysúdiť 100-tisíc eur a ďalších 200-tisíc od RTVS - Slovenskej televízie, ktorá výrok zaznamenala a odvysielala 28. mája 2012 v relácii Reportéri.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona