V prípade Eleonóry Mojsejovej sa nepojednávalo

NETKY.SK • 17 September 2014, 10:10 • 2 min
V prípade Eleonóry Mojsejovej sa nepojednávalo

BRATISLAVA – Súdne pojednávanie so známou podnikateľkou z východného Slovenska Eleonórou Mojsejovou sa dnes na Okresnom súde Bratislava I nekonalo.

slovakia

left justify in out

Dôvodom bolo písomné ospravedlnenie jedného z obžalovaných Maroša M. Súd preto ani nenariadil prevoz Eleonóry Mojsejovej z druhého konca republiky. Pojednávanie v kauze podvodu bude pokračovať 12. novembra, vypovedať by mali svedkovia.

 

Na pojednávaní v marci tohto roku Eleonóra M. odmietla vinu v prípade údajného podvodu za viac ako 20 miliónov korún (664 000 eur) a neoprávneného odpočtu DPH. „Som nevinná, pokiaľ ide o oba skutky obžaloby,“ vyhlásila. Pred súdom čelia šiesti ľudia vrátane nej obžalobe, že podvodným spôsobom cez falošnú dokumentáciu bystrickej firmy vylákali od bratislavskej faktoringovej spoločnosti viac ako 20 miliónov slovenských korún. V druhom prípade obžaloby sa píše o daňovom trestnom čine, konkrétne o neoprávnených odpočtoch DPH tiež pomocou banskobystrickej firmy. Údajne nafingovali kúpu tlačiarenského stroja a chceli pripraviť štát o viac ako 500-tisíc eur. 

 

Košická podnikateľka Eleonóra Mojsejová je obvinená aj v inej kauze, kde podľa vyšetrovateľov údajne figurovala v organizovanej skupine, ktorá falšovala doklady a podávala nepravdivé daňové priznania. Na odpočtoch DPH obvinení takto získali vyše milióna eur. Eleonóra Mojsejová je pre toto obvinenie vo väzbe od 3. septembra 2013 pre obavy z možného ovplyvňovania svedkov a marenia trestného stíhania.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona