V prípade dvojnásobnej vraždy uložil sudca obhajcom pokuty po 500 eur

NETKY.SK • 8 September 2015, 10:39 • 2 min
V prípade dvojnásobnej vraždy uložil sudca obhajcom pokuty po 500 eur

BRATISLAVA – Okresný súd Bratislava I dnes odročil pojednávanie v prípade dvojnásobnej vraždy v Moste pri Bratislave z roku 2004. Dôvodom bola neprítomnosť obhajcov, podľa sudcu napriek riadnemu vyrozumeniu neprišli bez ospravedlnenia traja advokáti. Sudca im uložil pokuty po 500 eur. Najbližšie pojednávanie v tomto prípade sa tak uskutoční v dňoch 9. a 10. decembra.

slovakia

left justify in out

Zaujímavosťou je, že predvolanie na dnešné pojednávanie si podľa sudcu prevzal aj obžalovaný Karol M. Na súd však neprišiel a vedie sa voči nemu konanie ako voči ušlému.

 

Súdne pojednávanie v tejto veci sa naposledy uskutočnilo v apríli tohto roka. Okrem iného tu prokurátor prečítal výpoveď svedka, podľa ktorej mal obžalovaný Branislav A. krátko po vražde sledovať teletext so správami o zastrelení mladej ženy a desaťročného chlapca a správať sa nervózne.

 

„V obývačke bežal televízor, Braňo sedel vo fotelke, ja som si sadol oproti. Bol nervózny a na teletexte prehadzoval strany. Písali tam, že pri Bratislave boli zastrelení žena a dieťa. Braňo povedal, že to do...al. Atmosféra tam bola napätá,“ čítal prokurátor z výpovede svedka pred policajným vyšetrovateľom v apríli tohto roka.

Branislav A. vtedy označil slová svedka za klamstvo.

 

Mladú ženu a desaťročného chlapca zastrelili v Moste pri Bratislave na konci roka 2004. Z vraždy sú okrem Branislava A. obžalovaní aj Jozef B., Nikola P. a Karol M. Obeťou útoku mal byť otec zabitého chlapca a druh zabitej ženy, bývalý policajt Juraj G. Pokus zavraždiť ho však nevyšiel a zabijaci údajne omylom pripravili o život jeho blízkych.

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona