Banka JP Morgan môže v prípade brexitu presunúť časť pozícií z Londýna do EÚ

NETKY.SK • 3 Jún 2016, 15:51 • 2 min
Banka JP Morgan môže v prípade brexitu presunúť časť pozícií z Londýna do EÚ

LONDÝN - Americká banka JP Morgan, ktorá v Británii zamestnáva približne 16.000 ľudí, by mohla časť pracovných miest presunúť do kontinentálnej Európy, ak by sa Briti rozhodli v referende zahlasovať za vystúpenie z Európskej únie.

slovakia

left justify in out

Šéf JP Morgan Jamie Dimon dnes v meste Bournemouth, kde banka zamestnáva okolo 4000 ľudí, uviedol, že v prípade brexitu pravdepodobne nebude mať inú možnosť ako reorganizovať svoj biznis model. "Brexit by mohol znamenať menej pracovných miest v rámci JP Morgan v Británii a viac pracovných pozícií v (kontinentálnej) Európe," povedal Dimon.

 

Ako člen Európskej únie Británia slúži mnohým zahraničným bankám ako základňa na predaj finančných služieb aj do ďalších krajín únie. V prípade brexitu nie je vylúčené, že by sa táto pozícia musela prehodnotiť.

 

Stúpenci odchodu Británie z EÚ však takéto varovania odmietajú. Podľa nich si Londýn pozíciu hlavného finančného centra Európy udrží aj v prípade odchodu krajiny z Európskej únie.

 

 

 

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona