V Primaciálnom paláci sa v piatok uskutoční Vianočná kvapka krvi, bude aj dražba dresov

NETKY.SK • 30 November 2016, 15:34 • 2 min
V Primaciálnom paláci sa v piatok uskutoční Vianočná kvapka krvi, bude aj dražba dresov

BRATISLAVA – Bratislavčania môžu prísť v piatok (2. 12.) darovať krv a pomôcť tak ľuďom, ktorí ju potrebujú. V bratislavskom Primaciálnom paláci sa od 8.00 do 12.00 h bude konať už tradičná Vianočná kvapka krvi. Jej súčasťou je aj dražba dresov športovcov bratislavského Slovana, ktorá prebieha do štvrtka (1. 12.) 20.00 h. TASR o tom informovala Iveta Kešeľáková z magistrátu hlavného mesta.

slovakia

left justify in out

Dresy tento rok do dražby venovali hokejista HC Slovan Bratislava Jonathan Cheechoo a futbalista ŠK Slovan Bratislava František Kubík. Ich dresy budú úspešným dražiteľom odovzdané na piatkovej Vianočnej kvapke krvi v Primaciálnom paláci.

 

"Financie získané z dražby budú použité na nákup darčekov pre deti, ktoré sú hospitalizované na onkologickom oddelení Detskej fakultnej nemocnice s poliklinikou na bratislavských Kramároch, ako aj na bezplatné prevádzkovanie individuálnej dopravy pre onkologických detských pacientov z rôznych kútov Slovenska, ktoré zabezpečuje už tretí rok občianske združenie (OZ) Deťom pre život," priblížila Kešeľáková.

 

Tento rok sa uskutoční už deviaty ročník charitatívneho podujatia 1000 a 1 kvapka krvi deťom pre život, ktoré organizuje pod záštitou hlavného mesta OZ Deťom pre život v spolupráci s Národnou transfúznou službou SR, s cieľom pomôcť darovaním krvi tomu, koho život je v ohrození.

 

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona