V prievidzskom mestskom parku pribudol hmyzí hotel

NETKY.SK • 12 November 2022, 19:00 • 2 min
V prievidzskom mestskom parku pribudol hmyzí hotel

PRIEVIDZA - Hmyzí hotel pribudol v mestskom parku v Prievidzi. Vyrobili ho žiaci druhého stupňa zo Základnej školy (ZŠ) na ulici S. Chalupku v novozriadených technických dielňach. Informovala o tom referentka kancelárie primátorky mesta Michaela Beňadiková.

slovakia

left justify in out

"Hodiny technickej výučby sú medzi žiakmi veľmi obľúbené. Mnoho detí sa bežne v domácnosti s náradím a technickými činnosťami nestretáva a predovšetkým sa im páčia konkrétne výsledky a výrobky, ktoré si môžu odniesť aj domov a obdarovať najbližších," skonštatovala pedagogička zo ZŠ S. Chalupku Ivana Pandurovič. Na hodinách žiaci podľa nej spoločne vytvorili aj špeciálne darčeky pre seniorov i pre deti so zdravotným znevýhodnením.

 

img

 

Mesto na zriadenie polytechnických učební v ZŠ získalo nenávratný finančný príspevok z Európskeho fondu regionálneho rozvoja a zo štátneho rozpočtu SR. "Cieľom projektu bolo zabezpečiť vhodné podmienky pre rozvoj kľúčových kompetencií žiakov v súlade s požiadavkami ich budúcej profesijnej orientácie. Investície smerovali do stavebno-technických úprav priestorov učební a do obstarania vybavenia učební pre vzdelávanie žiakov," pripomenula Beňadiková. Hmyzí hotel je podľa nej ďalším z prvkov, ktorým sa rozširujú podmienky pre opeľovače a užitočný hmyz v meste. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Interny redaktor

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona