V Prievidzi pred finále basketbalovej ligy zranili rozhodca pyrotechnikou

NETKY.SK • 9 Máj 2014, 19:30 • 2 min
V Prievidzi pred finále basketbalovej ligy zranili rozhodca pyrotechnikou

PRIEVIDZA - Piatkový tretí duel finále Slovak Sport.tv Basket extraligy mužov medzi BC Prievidza a BK Inter Incheba Bratislava s naplánovým začiatkom na 18.00 h sa neuskutočnil.

slovakia

left justify in out

Dôvodom je zranenie jedného z rozhodcov Borisa Gabaru, ktorého v rámci predzápasového ceremoniálu podľa všetkého nešťastnou náhodou zasiahol jeden z veľkého množstva svetielkujúcich predmetov hodených z hľadiska. Arbitra museli ošetriť, aktéri potom približne 45 minút čakali, čo sa bude diať. Potom sa rozhodlo, že duel sa neuskutoční.

 

"S poľutovaním konštatujeme, že stretnutie bolo zrušené, nakoľko pred zápasom počas diváckej eufórie bol rozhodca zasiahnutý konfetou, ktorá mu spôsobila povrchové zranenie. Teraz záleží na hracej komisii Slovenskej basketbalovej asociácie, aký bude osud tohto duelu. Aj od zástupcov Interu máme informácie, že chcú získať titul na palubovke, nie od stola. Škoda, že sa nehralo, úmysel inzultovať rozhodcu v tom nebol. Ak by ho zasiahol iný predmet počas zápasu - napríklad zapaľovač - ako reakcia na zlý verdikt, nebolo by o čom debatovať. Verím, že HK SBA vzhľadom na okolnosti nájde také riešenie, aby neublížilo basketbalu," uviedol manažér prievidzského klubu Martin Boško. 


Obhajca titulu Inter si z Bratislavy priviezol náskok 2:0 na zápasy, hrá sa na štyri víťazstvá. Štvrtý duel - znova na Hornej Nitre - je na programe v sobotu 10. mája o 18.00 h. Jeho 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies