V Prievidzi otvorili prvú predajňu malých elektrovozidiel na Slovensku

NETKY.SK • 14 Marec 2017, 17:06 • 2 min
V Prievidzi otvorili prvú predajňu malých elektrovozidiel na Slovensku

PRIEVIDZA – Prvú predajňu malých elektrovozidiel Elektrocar na Slovensku otvorili v týchto dňoch v Prievidzi. Zriadila ju spoločnosť Privatwash, s. r. o., Bojnice, ktorá je výhradným zástupcom na dovoz a predaj týchto áut na Slovensku.

slovakia

left justify in out

„Sú to výrobky česko-čínskej produkcie a ide o dvojsedadlové a štvorsedadlové autá. Česko-čínska spolupráca pri výrobe týchto malých vozidiel na elektrický pohon vznikla aj preto, že autorom dizajnu dvojsedadlových elektromobilov je český dizajnér,“ informoval riaditeľ spoločnosti Michal Bartko. Vozidlá majú podľa neho certifikát homologizácie pre celú Európsku úniu.

 

Ich batérie je možné nabíjať z 220 V siete. Elektromobily vzhľadom na svoje rozmery sú určené predovšetkým pre mestskú a prímestskú dopravu. Nie sú vhodné na rýchlostné komunikácie.

 

Dvojmiestna trojkolka má dojazd na jedno nabitie od 60 do 100 km. Môžu ich riadiť aj mladí ľudia od 15 rokov. Vzhľadom na to má aj obmedzenú rýchlosť do 45 km za hodinu, rovnako ako dvojmiestna štvorkolka. Štvormiestne a štvordverové auto vybavené lítiovými batériami môže mať dojazd 200 km a dosiahnuť rýchlosť 70 km/hod.

 

„Tieto vozidlá sme v Prievidzi v jednom obchodnom centre po prvý raz predstavili už v júli 2016 a potom aj na autosalóne v Nitre. Vo verejnosti je o ne značný záujem. Preto chceme mať zastúpenie aj v Bratislave, Trnave, Trenčíne a Žiline. Je škoda, že na tieto elektromobily sa nevzťahuje vládna dotácia. V Čechách áno, ale dostávajú ju iba samosprávy krajov a miest, ktoré rozhodujú o ich rozdelení,“ uzavrel Bartko.

 

 

 




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Jozef Botos

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona