V Prievidzi horelo dnes skoro ráno auto, podľa polície išlo o úmysel

NETKY.SK • 23 Október 2015, 12:24 • 2 min
V Prievidzi horelo dnes skoro ráno auto, podľa polície išlo o úmysel

PRIEVIDZA - Na Lúčnej ulici na sídlisku Žabník v Prievidzi dnes v skorých ranných hodinách horelo auto. Požiar spôsobil doposiaľ neznámy páchateľ, polícia už začala v tejto súvislosti trestné stíhanie. V krátkom čase ide o druhý podobný prípad v Prievidzi.

slovakia

left justify in out

"Doposiaľ neznámy páchateľ zatiaľ nezisteným spôsobom zapríčinil požiar auta značky Škoda Felicia. Majiteľovi auta vznikla škoda, ktorá nie je ešte presne vyčíslená, ale presahuje sumu 266 eur," informoval dnes TASR trenčiansky krajský policajný hovorca Pavol Kudlička.

 

Doplnil, že poverený príslušník Obvodného oddelenia Policajného zboru v Prievidze už začal v tomto prípade trestné stíhanie pre poškodzovanie cudzej veci, pričom páchateľovi hrozí trest odňatia slobody až na dva roky.

 

Pri udalosti zasahovali piati príslušníci Hasičského a záchranného zboru (HaZZ) z Prievidze s jedným kusom techniky. "Hasiči po príchode na miesto udalosti zistili, že požiarom je zasiahnuté jedno osobné motorové vozidlo, pričom dôsledkom sálavého tepla bolo poškodené ďalšie, vedľa stojace osobné vozidlo. Prievidzskí hasiči zasahujúci v dýchacích prístrojoch požiar zlikvidovali nasadením jedného vysokotlakého prúdu," uviedol trenčiansky krajský hovorca hasičov Marián Petrík s tým, že udalosť HaZZ nahlásili krátko pred 1.00 h.

 

V krátkom čase ide o druhý úmyselne založený požiar vozidiel v Prievidzi. K prvému došlo vo štvrtok (22.10.) v skorých ranných hodinách na Ulici A. Žarnova na sídlisku Nové mesto, pričom išlo o tri staršie autá. Aj v tomto prípade začala polícia trestné stíhanie pre prečin poškodzovania cudzej veci. Kudlička neuviedol, či tieto prípady spolu súvisia,.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona