V Prievidzi a Partizánskom bude štrajkovať vyše 60 percent škôl

NETKY.SK • 19 November 2012, 14:39 • 2 min
V Prievidzi a Partizánskom bude štrajkovať vyše 60 percent škôl

V Prievidzi a Partizánskom bude štrajkovať vyše 60 percent škôl - Politika Vyše šesťdesiat percent škôl v okresoch Prievidza a Partizánske sa plánuje zapojiť do štrajku, ktorý sa má začať 26. novembra.

slovakia

left justify in out

img

Vyše šesťdesiat percent škôl v okresoch Prievidza a Partizánske sa plánuje zapojiť do štrajku, ktorý sa má začať 26. novembra.

Ako upozornila predsedníčka krajskej rady združenia základného školstva v Trenčianskom Kraji Anna Jarabinská, percentuálne zastúpenie zapojených škôl ešte nie je konečné."Ešte spracovávame podklady, ktoré nám chodia zo škôl. Podľa predbežných spracovaní štatistiky sa v Trenčianskom kraji plánuje do štrajku zapojiť vyše 60 percent škôl. Pre prievidzský okres je to momentálne 64 percent a pre okres Partizánske 68,78 percenta škôl." Podľa slov Jarabinskej, presné čísla bude vedieť v priebehu tohto týždňa.

Päťpercentné zvýšenie platov odmietli
V prípade, že sa štrajk uskutoční, odborári plánujú aj protestné zhromaždenia vo väčších mestách na Slovensku. "V spomínaných okresoch nie je naplánované žiadne protestné zhromaždenie. Štrajkujúci z nášho kraja sa zúčastnia zhromaždení v Banskej Bystrici a Bratislave," doplnila Jarabinská.

Hlavnou požiadavkou odborového zväzu je zvýšenie platov školských zamestnancov v budúcom roku o desať percent. Z nej ustúpiť nemienia. Vláda im v októbri ponúkla päťpercentné zvýšenie, to však odmietli. Tento týždeň ich čakajú rokovania s ministrom financií.

Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies