V prieskume kvality bánk Slovákov najviac sklamal internet banking

NETKY.SK • 9 Máj 2017, 14:22 • 2 min
V prieskume kvality bánk Slovákov najviac sklamal internet banking

BRATISLAVA - Slovákov najviac hnevá neprehľadný internet banking a neprofesionalita bankárov. Vyplýva to z celonárodného prieskumu kvality bánk, ktorý zrealizoval nezávislý hodnotiaci systém Staffino v spolupráci s portálom FinančnáHitparáda.sk.

slovakia

left justify in out

Klienti bánk sa prvýkrát vyjadrili ku kvalite služieb poskytovaných bankami a prezradili, s čím sú najviac nespokojní. Na základe vyše 3300 hodnotení sa v prieskume hneď za neprehľadným internet bankingom umiestnili neochota a neprofesionalita personálu či nevýhodnosť bankových produktov.

 

V súčasnosti je už samozrejmosťou, že si rôzne príkazy alebo operácie klienti zadávajú prostredníctvom internet bankingu. Na jednej strane vďaka inováciám v digitálnych bankových službách drží Slovensko krok s vyspelými štátmi, na druhej strane je pre množstvo Slovákov používanie internet bankingu viac stresujúce než osobná návšteva pobočky.

 

Za nespokojnosťou sa schováva neprehľadné a neintuitívne usporiadanie jednotlivých položiek a chýbajúce služby, ktoré by sa mohli vybaviť z domu. Napriek technickému pokroku klienti vyčítajú aj zastaranosť vzhľadu a funkcionalitu internet bankingu.

 

Respondenti by na základe prieskumu uvítali väčšie možnosti vybavenia svojich požiadaviek cez internet alebo prostredníctvom call centra.

 

Slováci pomerne citlivo vnímajú aj neochotu zamestnancov bánk. Obzvlášť sa im nepáči, ak im bankári neodbytne ponúkajú nové produkty. Sympatické im nie sú ani zmeny poplatkov a podmienok využívania osobných účtov, či iných produktov. Ak chcú totiž získať účet bez poplatku alebo inú výhodnejšiu službu, musia splniť množstvo niekedy až absurdných podmienok. Toto ľudí trápi paradoxne viac ako rýchlosť vybavenia ich žiadostí, či to, že majú na pobočkách málo súkromia pri jednotlivých priehradkách.

 

„Prieskum jednoznačne ukázal, že Slováci chcú využívať viac bankových služieb cez internet a zároveň menej často navštevovať pobočky. Preto si aj viac všímajú nedokonalosti internet bankingu. Prekážajú im rozličné komplikované podmienky, ktoré musia splniť, aby mali nárok na účet zdarma či iné výhody. Zároveň by privítali, ak by si banky viac vážili verných klientov,“ hovorí Dominik Miša zo spoločnosti Staffino.

 

„Naopak, služby call centier, ústretovosť a odbornosť zamestnancov sú tie vlastnosti, ktoré Slováci na bankách najviac oceňujú. Osobný kontakt so špecialistom banky je v určitých situáciách potrebný a skutočne na nezaplatenie," hovorí Alica Dobáková z portálu www.FinancnaHitparada.sk.

 

Podľa Martina Švidroňa z rovnomenného portálu až 24 % klientov sa negatívne vyjadrilo k výhodnosti bankových produktov a výške poplatkov. Napríklad poplatok za vedenie balíka služieb k bežnému účtu je bez akýchkoľvek podmienok zadarmo len v dvoch bankách. Ďalšie banky uvádzajú spolu skoro 80 rôznych podmienok k získaniu 50-% alebo 100-% zľavy z poplatku.

 

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Jozef Botos
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies