V priehrade vo Veľkých Uherciach si zaplávalo takmer sto ľadových medveďov

NETKY.SK • 17 Február 2018, 15:51 • 2 min
V priehrade vo Veľkých Uherciach si zaplávalo takmer sto ľadových medveďov

VEĽKÉ UHERCE - Takmer stovka ľadových medveďov z viacerých okresov Slovenska sa stretla v sobotu pri priehrade vo Veľkých Uherciach v okrese Partizánske, aby si zaplávala v tamojšej vode s teplotou 1,4 stupňa Celzia. Otužilcov prišlo povzbudiť niekoľko sto ľudí, ktorí ich sledovali z hrádze.

slovakia

left justify in out

Akciu pripravili miestne ľadové medvede z Veľkých Uheriec. "Počasie nám praje, akcia nám praje, takže snáď bude dobre. Ideálne počasie je, keď je sneh aj ľad, máme radi aj teplo, ale zima je zima," povedal pred vstupom do vody miestny ľadový medveď René Fiantok. Na priehradu vo Veľkých Uherciach sa podľa neho otužilci vrátili po dlhšom čase. "Tri roky bola vypustená, až teraz v nej môžeme plávať. Voda bude určite lepšia ako predtým, bude v nej vrieť," podotkol.

 

Do vody sa po odspievaní hymny ľadových medveďov a pokriku odvážilo vstúpiť 94 otužilcov. Viac bolo mužov ako žien, medzi nimi i jedna maloletá slečna. "Voda bola ľadová, trošku bola rozvírená, takže chladnejšia, ako som zvyknutý, ale mokrá ako vždy," skonštatoval po plávaní otužilec z Prievidze Martin Drozd, ktorý je ľadovým medveďom tri roky.

 

Kúpanie v ľadovej vode má podľa jeho ďalších slov i viacero prínosov. "Zlepšenie imunity, možnože viac energie, pretože telo sa po vystúpení z vody znovu prekrví a človek má pocit, že môže teraz všetko," priblížil. "Ja som tu prvýkrát a možno nie naposledy," dodal Drozd.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
barbora lučivjanská
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies