V prezidentských voľbách v Brazílii opätovne zvíťazila Rousseffová

NETKY.SK • 27 Október 2014, 06:42 • 2 min
V prezidentských voľbách v Brazílii opätovne zvíťazila Rousseffová

BRAZÍLIA - Brazílska prezidentka Dilma Rousseffová tesne zvíťazila v dnešnom druhom kole prezidentských volieb, v ktorom porazila opozičného kandidáta Aécia Nevesa. Vyplýva to z takmer úplných výsledkov sčítania hlasov.

slovakia

left justify in out

Volebná komisia po sčítaní 98,13 percenta hlasov oznámila, že Rousseffová získala 51,45 percenta a Neves 48,55 percenta platných hlasov. Vyzývateľ úradujúcej prezidentky tak už jej náskok nemôže dobehnúť, informovali agentúry Reuters a DPA.
      

Rousseffovú (66) voliči v najväčšej krajine Južnej Ameriky potvrdili vo funkcii na ďalšie štyri roky. Jej druhý mandát sa začne 1. januára 2015 a potrvá do konca roku 2018. Jej ľavicová Strana pracujúcich (PT) je pri moci už takmer 12 rokov. Neves, ktorý presadzoval liberálny hospodársky model pre siedmu najväčšiu ekonomiku sveta, je naopak už štvrtým kandidátom Brazílskej sociálnodemokratickej strany (PSDB) v poradí, ktorý vo voľbách hlavy štátu neuspel.

 

Brazília je prezidentskou republikou - prezident je súčasne predsedom vlády.




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies