FOTO V Prezidentskom paláci zriadili kondolenčnú listinu k úmrtiu Michala Kováča

NETKY.SK • 6 Október 2016, 18:20 • 2 min
FOTO V Prezidentskom paláci zriadili kondolenčnú listinu k úmrtiu Michala Kováča

BRATISLAVA - V súvislosti s úmrtím exprezidenta Michala Kováča bola v Prezidentskom paláci zriadená kondolenčná kniha. Podpísať sa do nej môže aj verejnosť. TASR o tom informoval Martin Lipták z tlačového oddelenia Kancelárie prezidenta SR.

slovakia

left justify in out

Vstup pre verejnosť bude otvorený z Hodžovho námestia dnes od 15.00 do 18.00 h a v ďalších pracovných dňoch od 9.00 do 17.00 h. Prezident SR Andrej Kiska sa už podpísal do kondolenčnej knihy a pozostalým a príbuzným Kováča zároveň vyslovil hlbokú úprimnú sústrasť. 


Kiska následne uviedol, že Michal Kováč bol prezidentom v zložitom období, keď sa zvádzal zápas o charakter Slovenskej republiky a keď sme hľadali miesto na mape Európy. Tento boj bol podľa Kisku ťažký, zložitý a zákerný. "Ja si neviem predstaviť, že by niekto uniesol môjho syna. Prezident Kováč vyšiel z tohto boja v mojich očiach ako víťaz. Ako morálny víťaz, ktorý sa nebál postaviť zlu. A nebál sa pomenovať zlo napriek tomu, že vedel, koľko príkoria a problémov mu to môže spôsobiť," povedal Kiska. Súčasný prezident zároveň zdôraznil, že mu je veľmi ľúto, že sa Kováč nedožil justičnej spravodlivosti za to všetko, čo sa udialo. Zdôraznil zároveň, že to, na čo Kováč upozorňoval ako na obrovskú divokú privatizáciu a rozkrádanie, sa do dnešného dňa nevyšetrilo a ostáva to veľkým výkričníkom z našej minulosti.

 

Pamiatku zosnulého Michala Kováča si podpisom do kondolenčnej knihy v Prezidentskom paláci uctil aj predseda Národnej rady SR Andrej Danko. Uviedol, že správu o úmrtí prvého slovenského prezidenta Michala Kováča prijal s ľútosťou. "Verím, že jeho odkaz, jeho pôsobenie, jeho práca zostanú navždy v našich srdciach ako odkaz politika oddaného službe svojmu národu," dodal Danko. Informoval komunikačný odbor parlamentu. 


Prvý slovenský prezident Michal Kováč zomrel vo veku 86 rokov v stredu 5. októbra o 19:50 v Nemocnici sv. Michala. Do tejto nemocnice ho previezli už v piatok 30. septembra na kardiologickú jednotku intenzívnej starostlivosti. Dôvodom boli kardiovaskulárne problémy. Bývalý prezident bojoval s podlomeným zdravím už niekoľko rokov. 




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies