V prevádzke je už 50 zimných areálov

NETKY.SK • 30 December 2014, 11:05 • 2 min
V prevádzke je už 50 zimných areálov

BRATISLAVA - Lyžiarsku sezónu spustilo pre ochladenie a snehové zrážky od piatku 26. decembra dodnes 40 stredísk, v prevádzke je teda už približne 50 zimných areálov.

slovakia

left justify in out

Agentúru SITA informovala Ľubica Styková zo spoločnosti Sitour. Na prvý deň lyžovačky dnes pozýva 20 stredísk. Je to napríklad Salamandra a Králiky v Kremnických vrchoch, areály Ski Makov a Bezovec, nízkotatranské strediská Tále, Vyšná Boca, Čertovica a Liptovská Teplička, ale tiež Levočská dolina, Ski Slovenská Ves alebo Valčianska dolina.

 

Lyžiarske podmienky sa každým dňom zlepšujú, pripomenula Styková. Približne polovica stredísk hlási veľmi dobré podmienky, v ďalšej polovici sú podmienky dobré. Snehová vrstva je zmiešaná, no väčšiu časť tvorí technický sneh. Výška snehovej prikrývky dosahuje v priemere 20 až 50 cm. Pre pretrvávajúce mrazy prevádzkovatelia naďalej pokračujú v technickom zasnežovaní. Vo všetkých strediskách je prevádzka čiastočná, najmä areály, ktoré otvárajú v týchto dňoch, majú k dispozícii ani nie polovičný počet zjazdoviek. V stredu 31. decembra na silvestrovskú lyžovačku pozývajú strediská Skicentrum Strachan v Ždiari, Drienica, Športcentrum Oščadnica aj Snowland Valčianska dolina.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies