V prevádzke je približne 90 lyžiarskych stredísk

NETKY.SK • 10 Január 2015, 10:42 • 2 min
V prevádzke je približne 90 lyžiarskych stredísk

BRATISLAVA - V prevádzke je na Slovensku približne 90 lyžiarskych stredísk, podmienky sú v nich dobré až veľmi dobré.

slovakia

left justify in out

Snehová vrstva dosahuje v priemere 20 až 55 centimetrov snehu, lokálne i viac, agentúru SITA informovala Ľubica Styková zo spoločnosti Sitour. V noci pribudlo vo vyšších polohách od 800 metrov nad morom 10 až 15 centimetrov nového mokrého snehu, v nižších lokalitách pršalo. Pršať či snežiť by malo aj dnes.

 

Pre zlé poveternostné podmienky je dnes zatvorené stršedisko v Kálnici aj v Čičmanoch. Prevádzka dosahuje vo väčšine stredísk 50 až 70 percent. Vo viacerých areáloch sa podarilo spustiť ďalšie zjazdovky, napríklad na Malinôm Brde pri Ružomberku je k dispozícii hlavná zjazdovka 3,9 km dlhá, na Donovaloch vo štvrtok 8. januára spustili lokalitu Nová hoľa, na Chopku zjazdovky na Otupnom. V prevádzke sú i sedačkové lanovky v Mýte pod Ďumbierom a v Skicentre Strednica – Ždiar, no aj kilometrové svahy v Litmanovej a v stredisku Mlynky - Gugel. Plnú prevádzku hlásia Krahule, Králiky, Levočská dolina, Oravská Lesná, Štrbské Pleso, Tatranská Lomnica alebo Drienica.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies