V prevádzke je minimálne 120 zimných areálov

NETKY.SK • 22 Február 2013, 11:38 • 2 min
V prevádzke je minimálne 120 zimných areálov

V prevádzke je minimálne 120 zimných areálov - Cestovanie Dnes sa na horách očakáva oblačné počasie so snežením a teplotami -7 až 0 stupňov. V prevádzke je stále minimálne 120 zimných areálov a všetci prevádzkovatelia hlásia vďaka dostatočnej snehovej pok

slovakia

left justify in out

img

Dnes sa na horách očakáva oblačné počasie so snežením a teplotami -7 až 0 stupňov. V prevádzke je stále minimálne 120 zimných areálov a všetci prevádzkovatelia hlásia vďaka dostatočnej snehovej pokrývke a nízkym teplotám, veľmi dobré lyžiarske podmienky.

Snehová vrstva presahuje na väčšine lyžiarskych svahov pol metra, no vo viacerých lokalitách najmä na severnom a strednom Slovensku je viac ako jeden meter snehu. Sneh je zatiaľ zmrznutý alebo prachový. 

Ďalší vývoj lyžiarskych podmienok bude ovplyvňovať teplá vlna počasia, ktorá má podľa predpovedí meteorológov prísť v sobotu. Je však predpoklad, že veľmi dobré podmienky vo väčšine stredísk pretrvajú minimálne do utorka.

Počas víkendu sa na zjazdovke Furkota na Štrbskom Plese bude konať 58. ročník medzinárodných lyžiarskych pretekov "Veľká cena Slovenska", na severnej strane Chopku bude prebiehať "Slovenský pohár žiactva", v strediskách Valčianska dolina a Jasenská dolina budú pokračovať ďalšie kolá"Slovenského pohára predžiactva". Vo Valčianskej doline 5. kolo v sobotu a v Jasenskej doline 6. kolo v nedeľu. Počas víkendu sa bude pretekať aj vo Vyšnej Boci, kde sa uskutoční "Slovenský pohár Masters". Okrem toho si aj tento víkend pripravili niektoré strediská verejné lyžiarske preteky alebo karnevaly.

Ďalšie akcie
23. 2. Podkonice – Pleše "Dedinské preteky rodákov z Podkoníc" disciplína obrovský slalom
23. 2. až 24. 2. Tatranská Lomnica "Snežné psy" 4. ročník netradičného zimného festivalu pre rodiny s deťmi (psie záprahy, ukážky zásahov HZS ...)
23. 2. Ski Mojtín "Maškarný karneval na lyžiach"
Kubašok – Spišské Bystré "Maškarný karneval na lyžiach"
Makovica – Nižná Polianka "Snowboard slopestyle"
Veľké Ostré "O cenu strediska" verejné lyžiarske preteky
24. 2. Poráč-Brodok, verejné preteky v zjazdovom lyžovaní
Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies