V prevádzke je 15 zimných areálov

NETKY.SK • 24 December 2015, 11:45 • 2 min
V prevádzke je 15 zimných areálov

BRATISLAVA - Dnes je v prevádzke do 15 stredísk, v najbližších dňoch sa však tento počet zvýši na cca 20 areálov. Agentúru SITA o tom informovala Ľubica Styková zo spoločnosti Sitour.

slovakia

left justify in out

Väčšina lyžiarskych stredísk na Slovensku hlási dobré až veľmi dobré lyžiarske podmienky, Svit – Lopušná dolina zatiaľ obmedzené. Snehová vrstva niekde mierne poklesla, jej priemerná výška sa pohybuje od 15 cm na Donovaloch do 45 cm v Tatranskej Lomnici, vo väčšine areálov je však 25 až 35 cm technického snehu.


V dennom režime je oddnes Litmanová, sezónu otvárajú v Monkovej doline, zajtra ohlásili otvorenie v Závažnej Porube, v sobotu 26. decembra v strediskách Vernár – Studničky a Kubašok – Spišské Bystré, v nedeľu 27. decembra na Kubínskej holi a v pondelok 28. decembra v Oravskej Lesnej. V strediskách treba počítať s čiastočnou prevádzkou – návštevníkom je k dispozícii 20 až 40 percent zjazdoviek, na Chopku, Štrbskom Plese, v Tatranskej Lomnici a Roháčoch je to ešte o niečo viac. Napríklad, Štrbské Pleso má vysneženú už väčšinu svahov – lyžuje sa vo všetkých častiach Interski, Solisko, Esíčko aj Furkota.


V areáloch, kde zatiaľ snehová pokrývka nie je dostatočná, budú počas sviatkov a prázdnin premávať lanovky, prípadne ďalšie atrakcie – napríklad na Malinom Brde, vo Vrátnej i vo Veľkej Rači.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona