V prestížnom Triple Gold Clube zostáva aj naďalej 27 členov

NETKY.SK • 22 Máj 2017, 09:41 • 2 min
V prestížnom Triple Gold Clube zostáva aj naďalej 27 členov

BRATISLAVA - Prestížny Triple Gold Club, ktorý združuje držiteľov všetkých troch najcennejších hokejových trofejí - Stanleyho pohára a zlatých medailí z majstrovstiev sveta a zimných olympijských hier, má po svetovom šampionáte 2017 v Nemecku a Francúzsku naďalej dovedna 27 členov.

slovakia

left justify in out

Naposledy sa medzi hokejovú "smotánku" dostal kanadský útočník Corey Perry, ktorý triumfoval s výberom Kanady na vlaňajšom svetovom šampionáte v Rusku.

V Triple Gold Clube je v súčasnosti desať Kanaďanov, deväť Švédov, šesť Rusov a dvaja Česi. Ako najmladší sa do prestížneho klubu dostal Kanaďan Jonathan Toews, ktorý zlatú trojkorunu získal v roku 2010 vo veku 22 rokov a 42 dní. Okrem 27 hokejistov sa všetky potrebné ocenenia podarilo pozbierať aj jednému trénerovi - Kanaďanovi Mikovi Babcockovi.

Prehľad hokejistov so zlatou trojkorunou (triumf na OH aj MS a zisk Stanleyho pohára):

 

Jaromír Jágr (ČR), Jiří Šlégr (ČR), Scott Niedermayer (Kan.), Brendan Shanahan (Kan.), Joe Sakic (Kan.), Rob Blake (Kan.), Chris Pronger (Kan.), Thomas Jönsson (Švéd.), Hakan Loob (Švéd.), Mats Näslund (Švéd.), Peter Forsberg (Švéd.), Nicklas Lidström (Švéd.), Fredrik Modin (Švéd.), Valerij Kamenskij (Rus.), Alexej Gusarov (Rus.), Viačeslav Fetisov (Rus.), Igor Larionov (Rus.), Alexander Mogiľnyj (Rus.), Vladimir Malachov (Rus.), Henrik Zetterberg (Švéd.), Niklas Kronwall (Švéd.), Mikael Samuelsson (Švéd.), Eric Staal (Kan.), Jonathan Toews (Kan.), Patrice Bergeron (Kan.), Sidney Crosby (Kan.), Corey Perry (Kan.)
 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Roman Bekö

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona