V Prešovskom kraji je veľa chorých detí, zatvorili 29 školských zariadení

NETKY.SK • 23 Január 2015, 17:27 • 2 min
V Prešovskom kraji je veľa chorých detí, zatvorili 29 školských zariadení

PREŠOV - Akútne respiračné ochorenia tento týždeň zatvorili v Prešovskom kraji 29 školských zariadení. V nemocnici v Stropkove platí zákaz návštev.

slovakia

left justify in out

Objavili sa aj nové prípady chorých na mumps a žltačku. Tieto informácie zverejnil na svojej webstránke Regionálny úrad verejného zdravotníctva v Prešove.

Počty chorých na akútne respiračné ochorenia vzrástol oproti predchádzajúcemu týždňu o takmer 2 500 prípadov. Tento týždeň majú hygienici hlásených 10 297 prípadov. Zvýšil sa aj počet chorých na chrípku o 331 pacientov. Tento týždeň chrípka potrápila 1 142 ľudí. Chorobnosť sa prejavila hlavne medzi deťmi do päť rokov. V okrese Stropkov zatvorili pre vysokú chorobnosť najviac – až deväť školských zariadení, z toho sedem základných a dve materské školy, nasleduje okres Vranov nad Topľou (6), Svidník (5). 

 

V kraji sa objavili aj nové prípady mumpsu. V okrese Vranov nad Topľou je 17 zistených pacientov na túto diagnózu a to z obce Vechec (14) a Banské (3). V okrese Prešov je 14 nových prípadov na mumps v obciach Lesíček, Červenica, Rokycany a Tuhrina. Pacienti pochádzajú z prostredia s nízkym hygienickým štandardom. 

 

Dve deti so žltačkou boli hospitalizované na infekčnom oddelení prešovskej nemocnice. Jedno je z Jarovníc (okres Sabinov), druhé z Veľkého Šariša, navštevuje však Spojenú internátnu školu v Prešove.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies